Dakar 2015, 5.päivä, Copiapo-Antofagasta, 697km

5. päivä ei tuonut kärkeen suuria muutoksia. Eikä sisältänyt suurta dramatiikka. Ainoastaan jälleen yksi buggy syttyi kesken ek:n palamaan. Tällä kertaa kyseessä oli Ranskan Guerlain Chicherit, joka ajoi buggyllaan Monster Energyn X-Raid tallissa. Kyseessä oli jo toinen buggyn korventuminen ek:lla tämä vuoden Dakarissa.

Bike -luokka

Bike -luokassa Marc Coma otti vihdoin niskalenkin maamiehestään Joan Barredasta vieden etappivoiton reilun 2 minuutin erolla. Coma totesi maalissa, että voitosta tullaan käymään kisaa Barredan kanssa viimeiseen päivään asti. Ja edessä on vielä, sitten vuoden 2005, ns. Marathon -pätkät. Espanjan Jordi Viladoms hukkasi reitin noin 30 kilometriä lähdöstä ja hävisi reittiä etsiessään sellaiset 8-9 minuuttia. Jordi syytti virheestä omaa huolimattomuutta. Viladomsin perässä Portugalin Ruben Faria teki saman virheen. Shercolla ajava Alain Duclos valitteli pyöränsä jousitusta. Kädet ja selkä olivat olleet kovilla, kun tähän laskee pari suunnistusvirhettä oli päivän 9. sija hyvä saavutus. Britti Sam Sutherland (1. etappivoitto) kaatoi pyöränsä ja loukkasi olkapäänsä sen verran pahasti, että kisat ovat hänen kohdaltaan ohi. Päivän varsinaiset yllättäjät olivat Chilen Pablo Quintanilla ja Slovkian Stefan Svitko. Osuuden kolmas ja neljäs.

Kokonaistilanteessa Joan Barreda on reilun 10minuutin johdossa Marc Comaan. Portugalin Goncalve piti kolmannen sijansa, tosin eroa kärkeen on jo 27minuuttia. Chilen Quintanilla nousi suunnistuksessa möhlineiden Viladomsin ja Farian ohi neljänneksi. Ruotsin Thomas Berglund jatkaa sijalla 34. ja Eestin Mart Meeru on 5.päivän jälkeen sijalla 60.

ATV -luokka

Puolan Rafal Sonik jatkaa ylivoimaista menoaan kärjessä. Sekä Casale että Lafuente hävisivät hänelle tänään reilusti. Casale 10 minuuttia ja Lafuente peräti 22 minuuttia. Päivän etapilla kolmanneksi ajoin yllättäen toiseen Dakariin osallistuva Argentiinan Jeremias Gonzales. Kokonaisajassa hän nousi samalla neljänneksi. Eroa kuitenkin Yamaha kolmikkoon on reilu tunti.

Yamaha -kuskien ainoa uhkaaja Qatarin Mohammed Abu-Issa kärsi Hondan kanssa teknisistä ongelmista ja joutui jättämään ek:n kesken. Saatujen tietojen mukaan Hondan moottori vain räjähti ja lohko halki. Chilen Richardo Vinet on pikkuhiljaa noussut nelivetoisella Can-Amilla kohti kärkeä ja on nyt kokonaiskilpailun kuudes. Tosin reilut 2h kärkeä perässä, mutta ylivoimaisessa johdossa nelivetoisten atv -luokassa.

Auto -luokka

Auto -luokassa oli päivän varsinainen yllättäjä Vladimir Vasilyev All4 Racing -tallin rakentamalla Minillä. Vasilyevilla on oma Vasilyev Racing Team. Hän on myös ensimmäistä kertaa Dakarissa ja heti etappivoitto. Hän pitkään kärkkynyt sijojen 10-20 vaiheilla, mutta etappivoittoa ei kukaan uskonut. Overdrive -tallin Toyota Hiluxilla ajan Saudi -kuski Yazeed Al-Rajhi on nähtävästi löytänyt ajamisen ilon, olen etapin toinen vain 20 sekuntia Vasilyevin perässä. Al-Rajhi uskoi maalissa pystyvänsä ajamaan vielä Dakarin kokonaisvoitosta. Ajaminen tuntuu hyvältä eikä mitään tekniikka murheita ole ollut. Kolmanneksi ajoi myös ”yllättäjä” eli USA:n Robby Gordon Hummerillaan. Kokonaistuloksissa Robby on kuitenkin vasta 28. Teknisiä ongelmia on riittänyt ja välillä reittikin on ollut kadoksissa.

Johdossa oleva Qatarin Nasser Al-Ayttiah oli rengasrikon kärsineenä neljäs lisäten eroa pahimpaan kilpailijaansa eli Toyotan tehdaskuljettajaan De Villiersiin kahdella minuutilla. De Villiers kärsi myös yhden rengasrikon ja hillitsi renkaiden pelossa vauhtia. Peugeotin Stefan Peterhansel oli tänään viides. Peterhansel moitti Peugeotin iskunvaimennusta, joka ei ole sopiva ”tällaisille” reiteille. Eli mekaanikkojen yöt menevät hakiessa jousitukseen tasapainoa. Päivä oli muuten sysimusta Peugeotille Cyril Despres on edelleen ek:lla teknisen vian takia. Sainz menetti eilen jo pelin, mutta Sainz lähti silti jaksolle ja oli kärkikymmenikössä aikojen perusteella, kunnes checkpoint 9 jälkeen kaatoi autonsa. Autoon tulleet vauriot olivat sitä luokkaa, että Sainz ilmoitti keskeyttäneensä lopullisesti.

De Villiersin jälkeen on tuloksissa Mini -rintama Holowczyc, Roma, Van Loon ja Terranova. Dusteritkin näyttävät parantavan vauhtia sillä Emiliano Spataro oli etapin 11. Kokonaistuloksissa Al-Ayttiah johtaa De Villiersiä 10 minuutin turvin. Al-Rajhi on Toyotallaan kolmas 10 minuuttia De Villiersin perässä. Noin tunnin päässä ovat yksityistallin Mini -kuskit Puolan Krzysztof Holoczys ja Hollannin Eric Van Loom. Kuudentena on Hollannin Ten Brinke Toyotalla. Brinke kärsi rengasrikoista tämän päivän etapilla. Venäjän etappivoiton ottanut Vasilyev on kokonaistuloksissa seitsemäs ja Peterhansel on pikkuhiljaa noussut kokonaistuloksissa ylöspäin ollen tämän päivän jälkeen yhdeksäs.

Kuorma-autot

Kamaz Trio lähti tämän päivän taipaleelle varmasti voitonvarmoina. Ja niin siinä lopuksi kävi, että rookie -kuski Eduard Nikolajaev repi 10 minuutin eron Mardeeviin. Mazin Viazovich hävisi Mardeeville 5 minuuttia ja hänestä taas Loprais oli MANilla vajaan minuutin päässä. Seuraavat sijat menivät Kamazeille (Sotnikov ja Kargionov). Kargionovin vaikeuksista ei ole vielä kantautunut tietoa. Muutenkaan Kamazin tiedottaminen ei ole ”väärällä” kielellä kovin monisanaista.

Ivecon paras puhti taisi mennä eilen De Rooyn ongelmiin, koska sekä De Rooy että Stacey ajavat kaukana Kamazeista. Kokonaistulokissa Nikolajaev siirtyi johtoon 8. minuutin erolla Mardeeviin. Hänestä on jäänyt tsekin Ales Loprais reilut 20minuuttia. Lopraisin jälkeen tulevat Kamazit järjestyksessä Karginov ja Sotnikov. Valko-Venäjän Viazovich on MAZilla kuudes ja paras Iveco -kuski Hollannin Hans Stacey on seitsemäs yli tunnin perässä kärkeä. Eli Top 5 käsittää neljä Kamazia.

Tänään

On vuorossa reitti Antofagasta-Iquique. Yhteensä 688 kilometriä. Bike/ATV -luokalle on oma erikoiskokeensa, jonka pituus on 319km. Autot ja kuorma-autot ajavat sitten 256km pituisen ek:n. Eli mennään niitä kuuluisia Tyynenmeren hiekkarantoja pitkin.

 

16 thoughts on “Dakar 2015, 5.päivä, Copiapo-Antofagasta, 697km

 1. Thanks for the useful information on credit repair on your web-site. The thing I would offer as advice to people will be to give up a mentality they will buy at this moment and pay back later. As being a society most people tend to repeat this for many factors. This includes family vacations, furniture, plus items we really want to have. However, you must separate a person’s wants from the needs. When you’re working to fix your credit score you really have to make some trade-offs. For example you possibly can shop online to economize or you can click on second hand suppliers instead of highly-priced department stores to get clothing.

 2. 877017 875747An fascinating discussion may possibly be worth comment. I believe you should write on this topic, it may surely be a taboo subject but normally men and women are not enough to dicuss on such topics. To a higher. Cheers 969532

 3. Päivitysilmoitus: where can i buy dapoxetine in usa

 4. Päivitysilmoitus: hydroxychloroquine medication

 5. Hey! I know this is kinda off topic however , I’d figured
  I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing
  a blog post or vice-versa? My blog goes over a lot of the same topics as yours and I feel we could greatly benefit from each other.
  If you happen to be interested feel free to send
  me an e-mail. I look forward to hearing from you!
  Fantastic blog by the way! http://cleckleyfloors.com/

 6. Päivitysilmoitus: hydroxychloroquine dosing for malarial

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *