Dakar 2015 6. päivä, Antofagasta-Iquique, 688km

Kuudes päivä oli taas  Red Bull-Peugeotin teamillä synkkä. Ainoana oljenkortena ollut Stephane Peterhansel joutui teknisen vian takia pysähtymään tämän päivän jaksolle reilun 20 minuutin ajan. ATV -luokassa alkoi Super Sonikin kiinniajo. Kuorma-auto luokkaa hallitsevat Kamazit masentavasti. Eilen yksi uhkaajista Tsekin Martin Kolomy pyöräytti vielä Tatransa ympäri. Kuorma-auton saaminen pyörilleen ei onnistu yhtä kivuttomasti kuin auton. Kolomy jatkaa kuitenkin kilpailussa.

Bike -luokka

Bike -luokassa Marc Coma (KTM) ja Joan Barreda (Honda) jatkoivat kissa ja hiiri leikkiä. Päivän reitille Coma lähti edeltä ja Barreda ajoi hänet nopeasti kiinni ennen checkpoint 1:stä. Kuvaavaa oli, että kun Coma teki suunnistusvirheen niin Barreda tuli samaa jälkeä perässä nähtävästi karttaan katsomatta. Molemmat hukkasivat muutaman minuutin suunnistusvirheen johdosta. Päivän ei onnistujiin kärkinimistä voidaan laskea Itävallan Matthias Walker. Walker hukkasi eksymiseensä 3 tuntia. Jordi Viladoms lähti kuumeisena reitille ja ihmeen kaupalla selvisi maaliin sijalla 30. Kun Coma ja Barreda olivat kiinnostuneita lähinnä toistensa etenemisestä, voittoon ajoi Portugalin Honda -kuljettaja Helder Rodriguez. Vaikka hän on reilut ½ tuntia kärkeä perässä pitää hän edelleen mahdollisuuksia voittoon yllä. Kolme päivää meni totutellessa, neljäntenä päivänä oli teknisiä ongelmia. Mutta nyt on mies sekä pyörä kunnossa ja Dakaria on jäljellä yksi viikko. Rodriguezin perässä tulivat Rookie Toby Price sekä konkari Paulo Goncalves. Eilen voittanut Chilen Quintanilla ja Slovakian Svetko hävisit heille muutaman minuutin. Kokonaiskilpailua johtaa Barreda 12 minuutin erolla Comaan. Goncalves on jäänyt Comasta ainoastaan 5 minuuttia. Puolen tunnin päässä tulevat sitten Quintanilla, Price ja Rodriguez. Thomas Berglund oli tänään 31. ja on kokonaistuloksissa sijalla 33. 3 tuntia kärkeä perässä. Eestin Mart Meeru oli tänään 54. ja on kokonaistuloksissa samalla sijalla. Dakarin paras naiskuljettaja eli 450 CRF Hondaa kuskaava Espanjan Laia Sanz on sijalla 17.

ATV -luokka

Ignacio Casale ilmoitti, että hän ei aio helpolla tyytyä kakkossijaansa ja otti tänään 8 minuuttia kiinni Puolan johtavaa Rafal Super Sonikia. Sergio Lafuente on kolmas jo reilusti jääneenä. Seuraava Yamaha -kuski Gonzales(ARG) ja Hondalla ajava Bolivian Nosiglia ovat reilusti jääneitä. Käytännössä jo nyt näyttää siltä, että Casale ja Sonik ajavat voitosta, muille jää siten mitä jää. Chilen Sebastian Palma on sijalla kahdeksan ja samalla paras nelivetoista ATV:tä kuskaava (Can-Am Renegade 800).

Auto -luokka

Minillä ajava Qatarin Al-Ayttiah ja Hiluxia kuskaava Giniel De Villiers kävivät tasaisen taiston voitosta. Eroa oli maalissa vain 37 sekunttia. Heidän perässään tulivat sitten jo kokonaiskilpailu mahdollisuutensa tuhonneet Nani Roma, Robby Gordon ja Orlando Terranova. Kokonaiskilpailun kannalta Al-Ayttiahin painetta lisäsivät Toyota kuskit Ten Brinke ja Yazeed Al-Rajhi, jotka hävisivät kärjelle 8 minuuttia. Puolan Holowczyc, joka ajaa Minillä Monster Energy tallissa oli kahdeksas ja omaa Mini -kisatalliaan pyörittävä Erik Van Loon oli yhdeksäs. Viime etapin voittaja Venäjän Vladimir Vasilyev palasi tavallisten kuolevaisten joukkoon ollen tänään sijalla 23. Kokonaiskilpailussa Nasser Al-Ayttiah on 11 minuuttia edellä De Villiersiä. Saudien Toyota -kuski Al-Rajhi on puolen tunnin päässä. Hieman yllättäen Puolan Holowczyc on toiseksi paras Mini -kuski ennen Ten Brinke, joka jäänyt jo tunnin verran. Harhailustaan huolimatta Peugeotin ”ykköskuski” Stephane Peterhansel on kokonaiskilpailun 10. Emiliano Spataro oli päivän 11. ja kokonaistuloksissa sijalla 12. Renault Duster teamin tavoite saada yksi auto TOP 10 joukkoon näyttää ihan mahdolliselta. Rallia on vielä viikko jäljellä.

Kuorma-auto -luokka

Päivä oli Kamazin juhlaa järjestyksessä Nikolaev, Mardeev ja Karginov. jo mahdollisuutensa menettänyt De Rooy oli neljäs vajaan minuutin edellä viimeistä Kamaz-Masteria. Sitä ajaa Dmitry Sotnikov, joka näyttää oleva ns. ajokoulutuksessa tulevaisuutta silmällä pitäen. Sotnikovin perässä tulivat puolisen tuntia jääneet Viazovich (MAZ), Martin Kolomy (Tatra) ja Hans Stacey (Iveco). MANilla vielä eilen Kamaz rintaman rikkoneelle Tsekin Aleis Loprais jäi dyyneille kiinni ja ja menetti siinä reilun tunnin verran aikaa. Aleisin sijotus oli 18. päivän ek:lla. Kokonaiskilpailu on vähän kekkosmaista luettavaa kaikki neljä Kamaz-Master Teamin autoa ovat miehittäneet neljä kärkipaikkaa. Järjestys Nikolaev, Mardeev, Karginov ja Sotnikov. Valko-Venäjän Viazovich on viides. MAZ -kuski on vain 18 minuutin päässä Sotnikovista, mutta kärkeen on tunnin matka. Päivästä huolimatta Aleis Loprais on MANilla kuudes taas 16 minuuttia Viazovichista. Sitten tulevat paras Iveco Hans Stacey, Hollannin Van Vliet (MAN) ja eilen autonsa kaatanut Tsekin Martin Kolomy (Tatra).

Lauantaina

Lauantaina on Bike- ja ATV -luokassa lepopäivä. Nelipyöräiset sen sijaan suuntaavat kaksiosaiselle Marathon -reitille. Idea on se, että mahdolliset varaosat ja työkalut pitää kuljettaa mukana. Yötauolla autot ajetaan omaan Park Fermeeseen. Mahdollisia korjauksia saavat tehdä vain kilpailijat ja autossa mukana olevilla osilla. Eli huollolla on ns. lepopäivä. Autot ja kuorma-autot starttaavat Bolivian puolelle Iquique-Uyuni osuudelle. Molemmilla on eri reitit. Autoilla kokonaispituutta on 717km, josta ek:n osuus on 321km. Kuorma-autoilla reitin kokonaispituus on 436km, josta ek:n osuus 335km. Reitti nousee 3500 metriin ja varsinkin suunnistuksen kanssa saa olla tarkkana. Kivikkoiset vuoristopolut eivät ole myöskään helliä renkaille.

1 942 thoughts on “Dakar 2015 6. päivä, Antofagasta-Iquique, 688km

  1. I am typically to running a blog and i actually recognize your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your website and hold checking for brand new information.

  2. After examine a few of the blog posts on your website now, and I really like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and will probably be checking again soon. Pls check out my website online as nicely and let me know what you think.

  3. After I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any means you’ll be able to remove me from that service? Thanks!

  4. I抦 impressed, I must say. Really hardly ever do I encounter a blog that抯 both educative and entertaining, and let me inform you, you have got hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the difficulty is one thing that not enough persons are talking intelligently about. I’m very comfortable that I stumbled across this in my seek for one thing referring to this.