DAKAR 2015 4.päivä, Chilecito-Copiapo, 909km

4. kilpailupäivä alkoi saamaan jo eroja aikaiseksi. Atamacan autiomaan +47 asteen lämpötila oli monelle Bike- ja ATV -kuskille yksinkertaisesti liikaa.

Bike -luokka

Bike -luokassa oli kaksi ylitse muiden. Espanjan Joan Barreda ja Marc Coma kiiruhtivat muilta karkuun. Joan Barreda oli 25 sekuntia nopeampi kuin Marc Coma. Ja kokonaisajassa hänellä on vajaan 13 minuutin johto. Marc Coma on kyllä nelinkertainen Dakar -voittaja, joten hän kyllä tietää kisan taktiikan.
Päivän suurin häviäjä oli Australian Matthias Walker, oliko toinen päivä paahtavassa helteessä sittenkin liikaa? Päivän suurin yllättäjä oli kotimaassaan ajanut Pablo Quintinella ollen päivän kolmas. Takana tuli jo sitten tutumpia Dakar -nimiä eli Jordi Viladoms ja Ruben Faria. Kokonaiskilpailussa Portugalin Paulo Goncalves säilytti niukasti kolmannen sijansa, vaikka korjasikin pyöräänsä 16 minuuttia siirtymällä. Paulon perässä tulevat heti Faria ja Viladoms.

Eestin Mart Meeru oli tänään 58. Kokonaiskilpailussa hän on 70. viisi tuntia kärkeä perässä. Thomas Berglund oli etapilla sijalla 37. Kokonaiskilpailussa hän piti edelleen 34. sijansa. Huolimatta Dakarin fyysisyydestä niin etapin kahdeksas oli Espanjan Laia Sanz ja kokonaiskilpailussa espanjalaisnainen on sijalla 12.

ATV -luokka

Ignacio Casale ajoi siirtymällä kolarin auton kanssa. Onneksi ainoastaan ATV kärsi vaurioita. Vauriot saatiin myös korjattua, mutta ek:n lähtöön tuli kiire. ATV:ssa hallitsi päivän etappia Puolan Rafal Super Sonik. Casale hävisi hänelle reilut 3 minuuttia. Kolmas oli jo kauemmaksi jäänyt Qatarin Abu-Issa, Lafuente ja Gonzalez. Huolimatta eilen saadusta 15 minuutin aikasakosta, Rafal Sonik johtaa kokonaiskilpailussa reilun kolmen minuutin erolla Uruguayn Sergio Lafuenteen. Casale on jäänyt kakkossijasta 10 minuuttia. Neljäntenä on ei Yamaha eli Qatarin Abu-Issa Hondallaan. Sonik, Lafuente ja Casale ajavat kaikki Yamahan tehdasteamissä, joten jossain vaiheessa tulee varmaan aika jolloin Yamaha jäädyttää kolmikon tilanteen.

Auto -luokka

Kahden suosikin mahdollisuudet menivät tällä etapilla. Monster Energy Teamin Orlando Terranova osui Minillään kiveen niin, että jousitus meni solmuun. Hän on silti nilkuttamassa maaliin huoltoauton kanssa, mutta aikasakkojen jälkeen loppu Dakar on sitten ajelua. Carlos Sainzin Peugeot hyytyi ek:lle. Huolto sai Sainzin auton käyntiin ja mies on kovaa vauhtia tulossa kohti maalia. Tosin aikasakkoa tullee sellaiset 8 tuntia eli kisatilanne on lähinnä katsojan roolissa. Noin 10 autoa on vielä reitillä.

Päivän nopein oli Al-Ayttiah Minillä, perässään Nani Roma. Nani Roma ei enää aja kokonaiskilpailun voitosta, siitä pitää huolen ensimmäisenä päivän Ministä kadonneet öljynpaineet. Vajaan kolmen minuutin päässä tuli De Villiers Hiluxilla. Vaikka hän kertoi ajaneensa lopun rauhallisesti varoen rengasrikkoja. Neljäs oli jo eilen yllättänyt saudikuski Yazeed Al-Rajhi. Peugeotille vähän lohtua toi, että Peterhansel toi autonsa viidentenä päivän etapilta. Toisaalta kolmatta tehdasautoa ajanut Cyril Lespres oli päivän viimeinen. Lespres on kokenut Dakar -kävijä, 14 kertaa ja voittojakin on, mutta ne kaikki ovat tulleet Bike -luokassa. Kun pyörästä suoraan hypätään auton rattiin niin on päivän selvää, että homma menee harjoitteluksi. Cyril kertoi suurimmat ongelmat olevan siinä, että joka kiveä, juurakkoa tai monttua ei tarvitse kiertää, mutta kun aivot eivät vielä tottele. Kaarteissa hän menettää hirvittävästi aikaa, kun ne on ajettava aivan toisella tavalla kuin moottoripyörällä. En tiedä, kenen idea Red Bull-Peugeotilla oli palkata 14 vuotta Dakaria moottoripyörällä ajanutta auton rattiin. Toisaalta onhan meillä vastakkaisiakin esimerkkejä esim. Stephan Peterhansel, jolla siirtyminen kävi helposti.

Kokonaiskilpailussa Qatarin Al-Ayttiah on kahdeksan minuutin johdossa ennen Hiluxilla ajavaa De Villiersiä. Heistä Al-Rajhi on jäänyt 20 minuuttia ja niin ikään Hiluxilla ajava Hollannin Ten Brinke kolme varttia. Tunnin päässä on jo enemmänkin porukkaa. 10 parhaan joukossa on 4 Miniä, 4 Toyotaa, yksi Mitsubishi (Souza) sekä Ranskan Chabot SMG Buggylla. Peugeot kuljettajat ovat sijalla 12. (Peterhansel) ja 40. (Lepres). Duster -kuljettajat (Spataro ja Garcia) valittelivat pölyä ja suunnistuksessa on kuulemma paljon parannettavaa. Dusterit sinänsä toimivat dyyneillä erinomaisesti. Spataro on kokonaiskilpailussa 17. ja Garcia 25.

Kuorma-auto -luokka

Päivä oli Ivecolle sysimusta eli Gerard De Rooyn Ivecosta hajosi takaperä kesken erikoiskokeen. Varaperä oli huoltoautossa noin 5,5 tunnin päässä ja huoltoauto ei pääse reitille vastakuin ek:n sulkemisen jälkeen. De Rooyn on nyt matkalla maaliin, mutta vielä on epäselvää jatkavatko he enää kilpailua. Aikasakkoa tulee kuitenkin sen verran paljon, että loppu on maisemien katselua. Muutoin päivä oli Kamazin juhlaa, kolmoisvoitto. Järjestyksessä Nikolaev, Karginov ja Mardeev. Ales Loprais jäi heistä 10 minuuttia MANilla. Hans Stacey oli Ivecolla viides. MAZ -kuski Viazovichillä lienee ollut jotain probleemia, koska sijoitus oli etapilla 12. Tatra -kuski Martin Kolomylla vierähti puolituntia reitillä jarruletkuja uusiessa.

Kokonaiskilpailussa Kamazit ottivat kolmosjohdon. Nyt järjestyksessä Mardeev, Nikolaev ja Karginov. Kaikki kolme ovat kahden minuutin sisään. Eli masentavan ylivoimainen trio -lähdössä tämän päivän reitille. Loprais on MANilla reilut 17 minuuttia jäljessä, sitten tulevat Stacey (Iveco), Sotnikov(se neljäs Kamaz), Viazovich (MAZ) ja Kolomy (Tatra).

Tänään

Tänään ajetaan Chilen Tyynenmeren rannikolla Copiaco-Antofagasta. Reitin pituus on 697km, joista ek:n osuus on 458km. Kaikilla on tänään sama reitti ja sen pitäisi olla nopeasti ajettavaa. Parhaimmillaan kiikutaan 3000m korkeuteen.

2 342 thoughts on “DAKAR 2015 4.päivä, Chilecito-Copiapo, 909km

 1. Септик для частного дома цена

  Максимальное внимание к клиенту
  Высококачественное сопровождение
  Дабы не ошибиться с выбором, рекомендуется учитывать характеристики самого дачи (либо коттеджа), габариты участка земли.
  Автономная канализация цена под ключ-это сегодня наш профиль
  Для вас мы предлагаем высококлассные сервис по монтажу автономной канализации под ключ, владеем исключительной методикой и частным подходом к работе.

 2. Вторичное уведомление. Добрый день! Вам начислена некоторая сумма, оформите вывод средств: http://tinyurl.com/sowaparo Получить возврат средств может каждый гражданин достигший совершеннолетия. THRT702141JUYGTD sanoi:

  Вторичное уведомление. Добрый день! Вам начислена некоторая сумма, оформите вывод средств: http://tinyurl.com/sowaparo Получить возврат средств может каждый гражданин достигший совершеннолетия. SVWVE702141JUYEGRT

 3. Вполне возможно, что СЃ накоплением знаний РѕР± этом феномене РјС‹ сможем лучше разобраться РІ сексуальной РїСЂРёСЂРѕРґРµ человека – Сексология https://urolog.com.ru/seksologiya/gomoseksualnost-i-biseksualnost/biseksualnost.html -Бисексуальность Р’ отличие РѕС‚ гомосексуальности, которую широко изучали Рё Рѕ которой РјРЅРѕРіРѕ писали РІ течение последних 15 лет Бисексуальность Де ла Вега описывает четыре формы бисексуального поведения среди латиноамериканцев.

 4. Привет, нужна информация про финансы?

  RcaLzmKkbORR7MrZsJubMQ6mmZw3hZddph1NwuuRy6P5E62d1h9oy
  Инвестиции и игры.
  В свою очередь представитель ”АвтоВАЗа (MCX:AVAZ)” заявил ”Интерфаксу”, что предприятие также намерено выполнить указ президента, не уточнив подробностей.
  Таким образом, диверсификация уменьшает риск за счет того, что возможные низкие доходы по одним ценным бумагам перекрываются высокими доходами по другим.
  Показателем ликвидности для инвестора является возможность быстрого и безболезненного обращения ценных бумаг в деньги.
  Инвестиции в зарубежную недвижимость: варианты, риски, перспективы.

  Новости финансов

 5. Практика Ему потребовалось более РґРІСѓС… десятилетий, чтобы предать забвению чудовищные воспоминания Рѕ РІРѕР№РЅРµ РІРѕ Вьетнаме, Рё только совсем недавно РѕРЅ почувствовал РІ себе достаточно СЃРёР», чтобы обсудить СЃРІРѕР№ небольшой опыт – Таблетки, зелья Рё примочки Нет никаких таблеток, витаминов, РіРѕСЂРјРѕРЅРѕРІ, лекарственные препаратов Рё лосьонов, предназначенные для увеличения полового члена.РћРЅ использует тягу, чтобы растянуть ваш пенис. https://sexpreparat.ru/uvelichenie/7 -Метод увеличения члена тибетских монахов РћР± этой неясной РїРѕРєР° РґРѕ конца практике СЏ узнал РѕС‚ читателя Метод тибетских монахов Метод увеличения члена тибетских монахов

 6. Hi there it’s me, I am also visiting this web site on a regular basis, this web page is actually pleasant and the viewers are truly sharing nice thoughts. sesi.infoforwomen.be/map7.php pГ¤ron mot fГ¶rstoppning

 7. На сайте http://viagrushka.com.ua можно заказать и купить оригинальную Виагру (Viagra Pfizer) по Киеву и по всей Украине. Для продления интимного акта есть Poxet (Дапоксетин). Также есть и другие возбудители для секса, такие как Левитра (Levitra), Сиалис (Cialis). Дженерики Варденафил. Силденафил. Тадалафил

 8. Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, wonderful blog! laucre.naoblal.se/sport/fem-dagars-bollspel.php fem dagars bollspel

 9. Цена BTC выросла на 3 процента за последние 24 часа, впервые за год подняв BTC выше отметки 12 тысяч долларов.
  Биткойн еще далек от своего рекордного максимума в 20000 $, которого он достиг в конце 2017 года, но восстановление является признаком того, что криптовалюта все чаще становится убежищем активов.
  Во времена экономической смуты инвесторы, как правило, обращаются к активам с конкретным предложением, таким как золото, так как они не подпадают под инфляционные меры, такие как компенсация количеством.
  Торговля биткойнами в Южной Америке взлетает до небес на фоне всплеска случаев заболевания Covid-19
  Ограниченное количество биткойнов – в обращении будет всего 21 миллион BTC – значит, что он обладает похожими свойствами и изредка упоминается как «золотая цифра».
  Ранее в этом квартале компания бизнес-аналитики MicroStrategy объявила, что стала первой компанией, оформленной на Nasdaq, которая приняла биткойн в роли основного запасного актива казначейства, использовав целых 250 миллионов USD из своей денежной массы для вложения в BTC.
  «Вложения отражают нашу веру в то, что биткойн, как самая популярная в мире криптовалюта, является защищиенным средством вложения и привлекательным инвестиционным активом с более долгим ожиданием, чем держать деньги в наличых», – заявил Майкл Сэйлор.
  И теперь акции MicroStrategy подскочили более чем на 20% после этого заявления.
  В начале 2009 года был создан генезисный блок BTC. этого случилось меньше, чем через 12 месяцев после того, как основатель псевдонима Сатоши Накамото красочно обрисовал криптовалюту в публикации под названием «Bitcoin: одноранговая система электронной валюты».
  «Поскольку интенсивный взлет биткойна продолжается, нужно знать, что большая стоимость BTC иногда может создавать психологический барьер для розничного инвестора», – сказал The Independent Саймон Петерс из онлайн-инвестиционной платформы eToro.
  Источник newrush.site

 10. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wished to mention that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing on your feed and I hope you write again very soon! nenro.naoblal.se/beautiful-things/stockholm-shopping-mall.php stockholm shopping mall

 11. Right away I am ready to do my breakfast, afterward having my breakfast coming yet again to read other news. tinghe.naoblal.se/delicious-dishes/svamp-bakom-oeronen.php svamp bakom Г¶ronen

 12. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was curious about your situation; we have created some nice procedures and we are looking to swap solutions with other folks, be sure to shoot me an e-mail if interested. sennb.naoblal.se/travels/liten-smidig-husvagn.php liten smidig husvagn

 13. I have been exploring for a little for any high-quality articles or weblog posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Studying this information So i am happy to express that I have an incredibly good uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I most without a doubt will make sure to don?t omit this website and provides it a look regularly. prosla.naoblal.se/delicious-dishes/spela-domino-online.php spela domino online

 14. Genuinely no matter if someone doesn’t know afterward its up to other people that they will assist, so here it happens. dehllap.se/map8.php kliar pГҐ kroppen levern

 15. Excellent site you’ve got here.. It’s difficult to find high-quality writing like yours nowadays. I really appreciate individuals like you! Take care!! probduo.se/map20.php kap verde december

 16. Hi! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations? quiro.munhea.se/map8.php peak performance outlet online

 17. I am not certain the place you are getting your info, however good topic. I needs to spend a while studying much more or understanding more. Thank you for wonderful info I was searching for this info for my mission. probduo.se/map12.php gant stövlar rea

 18. Have you ever considered writing an ebook or guest authoring on other websites? I have a blog based upon on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my readers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an email. tumphati.se/map11.php järnbrist symptom träning

 19. It’s in reality a nice and helpful piece of info. I’m glad that you just shared this helpful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing. doodr.aperca.se/map5.php ont i magen gaser illamГҐende

 20. My brother suggested I would possibly like this blog. He was once totally right. This submit truly made my day. You can not consider simply how so much time I had spent for this information! Thanks! panilul.se/map16.php ta bort svettfläckar med ättika

 21. No matter if some one searches for his required thing, so he/she needs to be available that in detail, so that thing is maintained over here. tumphati.se/map14.php tandblekning folktandvГҐrden resultat

 22. If you wish for to grow your experience simply keep visiting this website and be updated with the latest information posted here. quiro.munhea.se/map1.php sГҐr i underlivet behandling

 23. It’s genuinely very complicated in this active life to listen news on Television, therefore I simply use the web for that purpose, and take the hottest information. oreiep.se/map6.php yves saint laurent parfym dam

 24. Attractive section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast. reipr.aperca.se/map3.php scones mandelmjГ¶l havregryn

 25. Why users still use to read news papers when in this technological globe the whole thing is presented on net? minsk.munhea.se/map1.php droppar mot hГҐrd mage

 26. Thanks for every other informative web site. The place else may just I am getting that type of information written in such a perfect manner? I’ve a project that I am simply now running on, and I’ve been on the glance out for such information. squgarik.se/map14.php bygga bockar till bГҐt

 27. Hi! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no backup. Do you have any solutions to stop hackers? sasilu.se/map1.php fodrade vattentäta skor

 28. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I will make sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll definitely return. probduo.se/map20.php kap verde december

 29. Spoons retro 80 s upbeat danceable music Stanislav Laid-back, cool, electroakoustic, classical music, ethno, jazzy soundtracks Stargarden huge ambient compositions.Or, rather, Houben donates his sperm in the most natural way imaginable.I m sorry yeah Sorry yeah Sorry Yeah I know that I let you down Is it too late to say I m sorry now.Р— , 13 , Guns N Roses Рћ Рђ Not In This Lifetime ,.Digli che tu mi ami. https://lizovotelcoseas.isskysedpiedweezithomtamamjewltranbe.co They recognize that, without employees, customers, suppliers, funders, supportive communities and a life-sustaining ecosystem, there is no business.Emis Killa estГЎ de volta com Supereroe , seu quinto projeto discogrГЎfico lanГ§ado nesta sexta-feira, 12 de outubro.Colin Kaepernick probably hasn t clicked on the shopping cart.Track 21 Filename Volumes MUSIC 00000000000001Uploaded Chuck Berry – The Great Twenty-Eight 21 – Back In The USA.At a reading in San Diego he clarified that at least a year is needed before the whole editing process begins.

 30. hey there and thank you for your info – I have definitely picked up anything new from right here. I did however expertise some technical points using this web site, since I experienced to reload the site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and could look out for much more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again soon. puzzc.aperca.se/map4.php maskerad fГ¶r vuxna

 31. Howdy I am so excited I found your weblog, I really found you by error, while I was browsing on Askjeeve for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thanks a lot for a incredible post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the awesome work. tuta.munhea.se/map8.php inget socker diet

 32. Post writing is also a excitement, if you know after that you can write or else it is complex to write. otertbe.se/map16.php frisör ågatan linköping

 33. It’s actually a great and helpful piece of info. I am happy that you simply shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing. panilul.se/map8.php krГёlle hГҐr med glattejern

 34. Hi to all, how is the whole thing, I think every one is getting more from this site, and your views are good in favor of new users. sasilu.se/map11.php beautiful body lotion

 35. I think this is among the most vital information for me. And i’m glad reading your article. But wanna remark on some general things, The site style is great, the articles is really great : D. Good job, cheers enugn.se/map13.php hur funkar instagram

 36. I am genuinely thankful to the owner of this web page who has shared this great post at at this time. searn.munhea.se/map8.php brännande känsla i huden stress

 37. Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Cheers inun.aperca.se/map12.php frozen yogurt pris

 38. Hello! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Thanks! sasilu.se/map10.php sluta med levaxin symptom

 39. Hi there to all, how is the whole thing, I think every one is getting more from this web page, and your views are fastidious for new users. oratrg.se/map14.php eucerin skin protection lotion

 40. Микроскоп Стоматологический Операционный WRAYMER MS-1500D. Производство Япония. Максимальная комплектация. VARIO Фокус 200-300мм. Наклоняемые Бинокуляры 0-180° увеличение 12x 5-ступенчатая система увеличения: 0.4X,0.6X,1.0X,1.6X,2.5X Full HD 1920х1080p ССD Фото / Видео камера Светодиодный LED источник света 40W-90 000 LUX Установлен угловой удлинитель бинокуляров Светофильтры: Оранжевый – для работы с композитными материалами Зеленый – для контрастирования при работе с мягкими тканями

 41. I have been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before. tumphati.se/map19.php life hГ¤lsokost drottninggatan stockholm

 42. If you reside in the EU EEA and want to elect to prohibit personal data collection, please contact our Help Desk.My family doesn t believe me.Except for the judgmental idiots, everyone has opinions that aren t quite agreeing.Sylvie Vartan with Gilbert BГ©caud in a 1971 TV-show, taking the song not really serious and Sylvie sings a little out of tune, but the violin by Paul Cornier aka Monsieur Pointu fits in surprisingly well with the song.Released in 2002, One Beat was both a direct criticism of George W.I m not going to delve into the history of how the blues shaped rock, for that s a different topic.But in awesome news, summer camp for.Map designed and built in collaboration with Stamen Design in San Francisco.Classic rock doesn t fall under any genre.In the beginning of the show we saw walkers do things like using a rock to help bash the doors in or turning a door knob, is there a reason we ve stopped seeing them do that.
  http://awcadipucelumhokarducahator.xyz/27/room-10-marsh-mallows-alcatraz-cd-album.php

 43. Fantastic beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a weblog web site? The account helped me a applicable deal. I have been tiny bit acquainted of this your broadcast offered brilliant clear idea sasilu.se/map29.php hГҐriga grisen gamla stan

 44. I really love your site.. Great colors & theme. Did you develop this website yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own personal website and would love to know where you got this from or what the theme is named. Cheers! quiro.munhea.se/map9.php muskelknutor i ryggen

 45. Nice blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design. Appreciate it persdap.se/map18.php mina vårdkontakter malmö

 46. These are in fact enormous ideas in regarding blogging. You have touched some good things here. Any way keep up wrinting. oreiep.se/map12.php jasmine pearl tea

 47. Вторичное уведомление. Добрый день! Вам начислена некоторая сумма, оформите вывод средств: http://tinyurl.com/sowaparo Получить возврат средств может каждый гражданин достигший совершеннолетия. NFDAW7694810TUJE sanoi:

  Вторичное уведомление. Добрый день! Вам начислена некоторая сумма, оформите вывод средств: http://tinyurl.com/sowaparo Получить возврат средств может каждый гражданин достигший совершеннолетия. SVWVE7694810TUJE

 48. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate? benmmdi.se/map9.php bra massage västerås

 49. No matter if some one searches for his required thing, therefore he/she wants to be available that in detail, thus that thing is maintained over here. mauno.munhea.se/map7.php coola högklackade skor

 50. It’s impressive that you are getting ideas from this paragraph as well as from our dialogue made here. tread.aperca.se/map10.php bjГ¶rn borgs familj

 51. whoah this blog is wonderful i love studying your posts. Stay up the great work! You understand, many persons are searching round for this information, you could help them greatly. egluopu.se/map30.php klГҐda hela kroppen orsak

 52. Лучший американский вирусный эксперт профессор Энтони Фаучи разбранил Белый дом за проведение мероприятия, связанного со вспышкой Covid-19.
  Доктор Фаучи, член целевой группы Белого дома по коронавирусу, сказал, что обличение кандидатуры президента Дональда Трампа в Верховный суд было ”сверхпредсказуемым событием”.
  Во всяком случае, одинадцать человек, побывавших на мероприятии 26 сентября, дали положительный результат.
  Сам Трамп выздоравливает от коронавируса.
  Его врачи только что разрешили ему проводить публичные мероприятия, меньше месяца до того, как он повстречался с кандидатом от демократической партии Джо Байденом на выборах президента.
  Мр. Трамп скептически относится к таким мерам, как маски и блокировка, для борьбы с распространением вируса, от которого погибло более 213000 человек в США. Он говорил о возможностях создания лекарства, хотя исследователи говорят, что это скорее всего не произойдет раньше грядущего года.
  Опрос показывает, что г-н Байден обгоняет Трампа на одну цифру, а опрос ABC News / Ipsos показал, что только 35% американцев одобряют то, как Трамп справился с кризисом.
  Следующие президентские дебаты через несколько дней между Трампом и его кандидатом от демократов в Белом доме Джо Байденом теперь официально отменены.
  Комиссия по президентским дебатам пояснила в заявлении в пятницу, что обе кампании объявили «альтернативные планы на эту дату».
  Мр. Трамп отказался по просьбе комиссии провести вскрытие 15 октября практически, чтобы минимизировать риск распространения коронавируса.
  Комиссия заявила, что до сих пор готовится к третьим и последним президентским дебатам в Нэшвилле, штат Теннесси, 22 октября.
  В кампании Трампа говорилось, что комиссия была не честной по отношению к Байдену, а команда демократа обвинила президента в том, что он отказался провести дебаты с ними. Источник данных rctrust.top

 53. I will right away snatch your rss as I can’t in finding your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Kindly allow me recognize so that I may subscribe. Thanks. probduo.se/map30.php vatten i Г¶rat smГ¤rta

 54. Hi! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing! sgemr.munhea.se/map6.php skor kungsgatan stockholm

 55. For latest information you have to visit the web and on web I found this site as a most excellent web site for hottest updates. margo.aperca.se/map1.php kolla hastighet bredband

 56. Hello! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts. panilul.se/map23.php filippa k knitted dress

 57. I used to be recommended this website via my cousin. I’m not sure whether or not this submit is written through him as no one else know such targeted about my difficulty. You are incredible! Thanks! veini.aperca.se/map11.php ame pure derma roller reviews

 58. What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely useful and it has aided me out loads. I am hoping to contribute & assist other customers like its aided me. Good job. egluopu.se/map7.php tommy hilfiger bh

 59. I am really loving the theme/design of your blog. Do you ever run into any browser compatibility problems? A number of my blog audience have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any suggestions to help fix this problem? egluopu.se/map31.php jobb koordinator stockholm

 60. Hi, I do believe this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I will return once again since I bookmarked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide others. tege.aperca.se/map6.php kan man ta voltaren och alvedon samtidigt

 61. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon! persdap.se/map10.php lernberger stafsing conditioner

 62. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot! probduo.se/map4.php grus i Г¶gonen pГҐ morgonen

 63. Hello, Neat post. There is a problem with your website in web explorer, might check this? IE still is the market chief and a large component of people will pass over your great writing because of this problem. brigr.munhea.se/map5.php ellos långa klänningar

 64. Terrific work! This is the kind of information that should be shared across the net. Shame on Google for no longer positioning this publish upper! Come on over and discuss with my site . Thanks =) inun.aperca.se/map4.php parfym gift set billigt

 65. Hurrah! After all I got a website from where I be able to genuinely obtain valuable data concerning my study and knowledge. dehllap.se/map2.php malene birger börs

 66. I get pleasure from, lead to I discovered exactly what I used to be taking a look for. You have ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye reldo.aperca.se/map4.php gränden eskilstuna meny

 67. Appreciation to my father who shared with me on the topic of this webpage, this weblog is truly awesome. dehllap.se/map34.php urinvägsinfektion känns som mensvärk

 68. Hello.
  Мой ник Виктория.
  Система дает отличные результаты для людей по всему миру и он также поможет и вам. Без сомнений! Мы не говорим, что завтра проснетесь миллиoнером. Этого не будет. Но у Вас всегда будут нaличные дeньги, от своей небольшой онлайн компании.

  Скопировал & Вставил

 69. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site offered us with valuable information to work on. You’ve done a formidable job and our entire community will be thankful to you. probduo.se/map31.php jobb kГ¶penhamn butik

 70. You are so cool! I don’t believe I’ve truly read anything like that before. So great to discover somebody with original thoughts on this topic. Seriously.. many thanks for starting this up. This web site is one thing that is required on the internet, someone with a bit of originality! sasilu.se/map25.php pluppar pГҐ tungan

 71. I’m not sure where you’re getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this info for my mission. chrys.aperca.se/map4.php jГ¤rnbalk i tak

 72. I have been exploring for a bit for any high quality articles or weblog posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this website. Reading this information So i’m satisfied to convey that I have a very good uncanny feeling I found out exactly what I needed. I so much undoubtedly will make sure to don?t overlook this website and give it a look on a constant basis. azilopar.se/map27.php fГ¤rgning av bryn

 73. Hello there, You have done an incredible job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends. I am sure they’ll be benefited from this web site. tiodo.munhea.se/map10.php antibiotika mot akne tetralysal

 74. Пòдругµ хвaстaютcя зápaботком мýжá? Похвaстaй свòµми доходáми!
  500 баксов ежемесячно ­ не надо учиться, надо зарабатывать! Πрошло время уроков, наступµло время плюшек! Работа на дому, сидя на дùване. Заходи сюда ù κ уже сκоро ты получишь реальные деньгµ!
  http://www.google.com/url?q=%68%74%74%70%73%3A%2F%2F%68%64%72%65%64%74%75%62%65%33%2e%6d%6f%62%69%2F%62%74%73%6d%61%72%74%23%69%4a%52%4e%46%62%70%64%69%4c%43%42%48%69%72%46%79&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNHpZUZNEKeT7mAd6BdkxvXL61Xwqw

 75. Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog centered on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my visitors would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e mail. probduo.se/map24.php inspiration till pГҐsk

 76. Helpful info. Fortunate me I found your website accidentally, and I’m shocked why this accident didn’t happened earlier! I bookmarked it. searn.munhea.se/map1.php spetsiga skor herr

 77. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your site? My blog is in the exact same niche as yours and my visitors would certainly benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this ok with you. Thanks! theow.aperca.se/map11.php allt om hГҐr

 78. Thanks for every other magnificent post. Where else may just anybody get that kind of info in such an ideal manner of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the look for such information. panilul.se/map2.php vad Г¤r ringorm

 79. hi!,I really like your writing very a lot! share we keep in touch more approximately your post on AOL? I need a specialist on this space to resolve my problem. May be that is you! Taking a look forward to see you. quiro.munhea.se/map9.php muskelknutor i ryggen

 80. I’m curious to find out what blog platform you’re using? I’m experiencing some small security problems with my latest website and I would like to find something more safe. Do you have any recommendations? squgarik.se/map8.php dermalogica multivitamin power recovery masque

 81. Приветствую.
  Зовут меня Люсик.
  Система дает отличные результаты для людей по всему миру и он также поможет и вам. Без сомнений! Мы не говорим, что завтра проснетесь миллиoнером. Этого не будет. Но у Вас всегда будут нaличные дeньги, от своей небольшой онлайн компании.

  Автопилотная система

 82. Hello are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated! puzzc.aperca.se/map7.php better you magnesium

 83. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s truly informative. I am going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers! tumphati.se/map9.php hvordan fГёles en krГ¦ftknude i brystet

 84. Hello it’s me, I am also visiting this site on a regular basis, this website is genuinely good and the people are actually sharing nice thoughts. searn.munhea.se/map2.php mac smink umeГҐ

 85. Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just extremely wonderful. I actually like what you’ve acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it sensible. I can’t wait to read far more from you. This is really a wonderful site. squgarik.se/map18.php robert af jochnick

 86. Thanks , I have just been looking for info approximately this topic for ages and yours is the best I’ve came upon so far. But, what concerning the bottom line? Are you positive about the supply? hana.munhea.se/map12.php emma israelsson butik stockholm