Varikon kauden 2024 avajaiset

Mönkijä Varikko Oy piti kauden 2024 avajaiset toimitiloissaan Suutarilassa Kehä III sisäpuolella. Mönkijä Varikko sai CFMOTO edustuksen reilu vuosi sitten, mutta ensikaudella on tarkoitus panostaa mönkijäkauppaan Uudenmaan läänissä. Varikkohan on tunnettu alan piireissä, mutta tavalliselle mönkijäkuluttajalle vielä tuntematon. Lisävarusteet- ja varaosat muodostavat kuitenkin tärkeän osan myynnistä, samoin CFMOTOlle avattu huolto/asennus -palvelut. Mönkijä Varikon tiloissa on harrastajalle paljon tutkailtavaa ja vain taivas näyttää olevan rajana eri lisävarusteissa. Päämyynti on kuitenkin ne perinteiset lumilevyt joko pikku-pihalle tai ammattikäyttöön, kärryratkaisut eri kuljetuksiin ja jos tänä talvena lumentulo näyttää päättymättömältä voi aina kytkeä mönkijään kiinni lumilingon.

Avajaisten suuriin uutuus oli vasta torstaina maahan tullut CFMOTO ZFORCE 950 Sport rinnakkainistuttava. Laite ei ollut vielä kilvitetty, joten ajamiseen ja käyttöön liittyvät asiat selviävät varsinaisen testin yhteydessä.

Takahuoneesta löytyi myös juuri maahan tullut 6-hengen UFORCE, joka oli kokoamisen alla. Hmm… meillähän ei ole samanlaista kulttuuria kuin jenkeissä, joten päämarkkinat alue on varmaan siellä. Kyllähän näitäkin Suomessa myydään muutamia. CFMOTOn tapauksessa hinta on painettu alas. Annettu arvio reilun 20.000e hinnasta on aika omassa luokassaan kilpaileviin malleihin verrattuna.

CMOTO ZFORCE 950 Sport

Ensinnä täytyy todeta, että CFMOTO on ottanut ison hyppäyksen rinnakkainistuttavissa. Osien istuvuus on tip top ja rungon hitsaussaumat kestävät lähemmänkin tarkastelun. Siistiä työtä kaiken, kaiken kaikkiaan. Ovet avautuvat hyvin ja niissä on tukevat tiivisteet. On ainakin toivoa, että hytti pysyy kuivana mutaspooreissa. Lattialla on myös vedenpoistoluukut, mutta jotenkin yllätyksenä niistä vesi myös pääsee sisään. Kuinka vauhdikkaasti jää maastotestauksen varaan. Penkit ovat erittäin hyvät ja materiaali on tulevaa kangasta. Oven yläreuna on tuotu aika ylös. Mutta, onpahan parempi suoja, jos laitteen kippaan pahassa paikassa. Ratissa on säätömahdollisuus ylös-alas suuntaan. Ratin materiaali jäi epäselväksi, muovia se ole eikä oikein nahkaakaan. Anyway, siitä saa hyvän otteen (riittävän paksu kehä auttaa). Hytin takaseinässä on pääsyt sulakeboksiin, ilmansuodattimen vaihtoon ja Ecu-boksiin. Nykyajan mukaisesti kaasupoljin on sähköinen ja ohjaustehostin on adaptiivinen eli tehostus säätyy vauhdin mukaan.

Mittaristo saa kehuja. Kirkas ja selvä digimittaristo, joka liikkuu vielä ratin mukana. CVT -vaihteiston vipu on penkkien välissä ja se liikkuu höyhenen kevyesti. CFMOTO on käyttänyt jo pitkään CVTechin variaattoreita eikä niistä ole pahaa sanottavana. Toimivat kevyesti, kestäviä ja sietävät rankkaakin käyttöä. Ikään kuin korostaakseen uudistuneen hytin laadukkuutta on hyttiin luotu LEDein sininen ambient -valaistus a’la Mercedes-Benz. Premiumia, sano. Apukuskin puolella on säädettävä tukeva tukikahva, joka ei lonksu. Käsinelokero on tilava ja vesitiivis. Apukuskille on tehty vielä jalolle tukevat tukitelineet. Normaalisti takana on esim. USA:ssa myytävästä Honda Pioneerista tuttu lava tukirautoineen, mutta Suomen mallissa takaosasta löytyy tilava vedenpitävä boksi, johon mahtuu kahden hengen tarvikkeet mukaan. Boksissa on sidontalenkit tavaroille ja kanteen saa vielä lisävarusteena verkon. Boksi on hyvä vakiovaruste. Boksissa on myös pieni huoltoluukku moottorille, mutta esim. öljynvaihtoon joudutaan irroittamaan myös etupenkit ja hytin takaosan suojapaneelit. Edestä löytyy puolestaan huoltoluukku. Luukun alta löytyvät jäähdytys- ja jarrunesteet… Keulilla on 3500lbs vinssi vakiovarusteena. Virtaa syöttää 600W laturi.

Tekniikka

Moottorina on V-twin 933 cm³. Tehoja moottorista otetaan 85hv/7500rpm ja vääntöä 87Nm/5500rpm. Teho lukema kuulostaa ZFORCEn ulkoisen luonteen johdosta pieneltä. Jenkkien lehtien testailujen mukaan tehoja on huomattavasti enemmän kuin on ilmoitettu. Yhdeksi selitykseksi annettiin tehojen mittaustapa. CFMOTO ilmoittaa tehot takapyöriltä, kun normaalitapa on mitata sen ykkös- ja kakkosvarin välistä. Joten amerikan testaajien arvelema 100hv voisi olla lähellä totuutta. Variaattoripaketti on siis CVTechin ja vaihteet ovat ne vakiot eli vapaa, parkki, takaveto, nopea ja hidas neliveto. Etupään lukko kytketään kojetaulun katkaisimella. Alustassa edestä löytyvät päällekkäiset kolmiotuet ja samoin takana. Taakse on vielä lisätty ylimääräinen tukivarsi, jolla pystytään säätämään takapyörän camber -kulmaa. Tuttu ratkaisu monesta autosta, mutta UTV -laitteissa ei niin yleinen. Tuella varmistetaan pyörän optimaalinen kulma esim. hypyistä alas tullessa. Jousielementteinä ovat coil-overit ja iskunvaimentimet ovat varustettu lisäsäiliöllä. Vaimennus on säädettävissä iskarin yläpäästä nupilla ilman työkaluja. Levyjarrut löytyvät joka kulmasta. Nykytyylin mukaisesti kaikki valot on LEDejä.

Maavaraa on luvattu 30,5cm vakiorenkain (27x8x14 edessä, 27x10x14 takana). Vakiona alla pyörivät CST:n Stagit. Jos rengaskokoa haluaa suurentaa niin 32″x10x14″/15″ menee heittämällä alle. Painoa vakiokunnossa on kertynyt 675kg.

Se hinta?

ZFORCE 950 Sport on luokiteltu T1b -traktorimönkijäksi eli T-kortilla voi huristella max. 60km/h. ZFORCE voidaan varustaa lämmitettävällä tehtaan hytillä, jolloin mukaan tulevat myös ikkunat ja etulasille pyyhin/pesu -laitteet. Ohjaamon kiertävät kaaret ovat tukevaa putkea ja niihin on valmiiksi porattu kiinnitysreiät sekä tehty kanttaukset tehdashytin mittojen mukaan. Voisi olettaa hytin olevan tiivis.

Mielenkiintoiseksi CFMOTO ZFORCEn 950 Sportin tekee hinta 15.990e (sis.alv) on ohjehinta, traktorivarustein, 3500 lbs. vinssillä, katolla, ovilla ja kätevällä takaboksilla. Tehdastekoinen hytti tuo lisää 5.990e (sis.alv), mutta varsinkin meillä siitä on talvella iso hyöty. Hintansa puolesta CFMOTO ZFORCE 950 Sport on hinnoiteltu todella tiukasti. UTV -laitteissa hintakilpailu kiristyy, jota tietysti ostohousut jalassa oleva kiittää.

 

Kommentointi on suljettu.