Rally Breslau 2022 päätöspäivä

Rallye Breslau 2022 on nyt historiaa. 270 teamiä lähti matkaan ja varsinkin kuorma-autoluokissa kato oli kova. Viiden päivän aikana tuli mittariin vajaa 1500 km. Järjestelyissä oli välillä epäselvyyksiä ja lähtöjä jouduttiin siirtämään. Pääsyynä olivat NATO:n harjoitukset ja kun pääasialliset reitit olivat armeijan alueilla niin jos armeijan harotukset menevät pitkäksi niin ne menevät. NATO:n harjoituksia ei pitänyt olla alun perin lainkaan kilpailun aikana, mutta erään valtion hyökkäys Ukrainaan muutti koko tilanteen. Näihin asioihin ei järjestäjillä ole vaikutusvaltaa. Kun kilpailussa on 270 teamiä niin ihmisten kokonaismäärä pyörii tuhansissa, kun mukaan lasketaan huolto, media yms. niin järjestäjiäkin tarvitaan muutama. Loppu hyvin ja kaikki hyvin ja ensi vuonna uusi koitos.

Enduro -luokassa voiton vei Liettuan Nerimantas Jucius Husqvarnalla. Liettualainen kuski kasvatti eron toiseksi tulleeseen Etelä-Afrikan Matthew Gridiin yli 19 minuuttiin. Kolmanneksi sijoittui Hollannin Eduard Hillebrand myös KTM:llä.Reijo Karppinen viidennen päivän maalissa. Suomen Reijo Karppisen sijoitus oli lopulta 22. Voittajaan kertyi eroa 6t43min42s. Pitää olla sitkeä sissi, kun mies ensinnä ajaa yksin kisaan ja myös palailee yksin sitten kotoa päin ja samalla laitteella, millä kisa ajettiin. Dakarissahan oli joskus tämä “teräsmies -luokka” enduroissa, jossa kuski oli samalla huolto, kokki ja kaikkea muuta. Ei mitään apujoukkoja. Dakarissa siitä luovuttiin vissiin turvallisuussyistä, nimittäin kuskeilla jäivät unet vähiin. Aikataulu oli sama kuin muillakin.

ATV -luokassa meni Puolaan kaksoisvoitto ja samalla Polariksen Scrambler 1000S:lle kaksoisvoitto. 1000S ovat monet kehuneet maasta taivaaseen, joten olisi kiva saada laite koeajoon ja katsoa mitä ihmeellistä Polaris on tehnyt. ATV -luokan kolmas oli Latvian Adomas Gancierus CFMOTO CForce 1000:lla. Latvialaisten Thunder Team on, miten sen sanoisi, puoli epävirallinen tehdasteam. Sanottakoon, että Adomakselta jäi kaksossija 12 sekunnin päähän! eikä voittajaankaan Rawal Jawieniin ollut eroa kuin 20 minuuttia.

UTV -luokassa voiton vei Can-Am Maverick armeijan edestä Hollannin Michiel Beck, joka kuljettaa Arcane T3 UTV:tä. Hollantilaisten itse rakentama Arcane T3 perustuu ainakin tekniikaltaan pitkälti Yamahan tonniseen YXZ -malliin. Turbomoottori (240hv) on sama, sekventiaalivaihteisto on sama ja alusta on paljon samaa kuin Yamahassa. Perässä tuli sitten liettualaisten ohjastamat Can-Am Maverickit. Jonas Raudeljunas hävisi ykköspystin 8 minuutin erolla eikä kolmanneksi ajanut Tomas Guzauskas hävinnyt Michiel Beckille kuin 12 minuuttia. UTV -luokassa oli kaksi virolaistakin. Tomas Triisa/Mart Meeru olivat sijalla 15 ja Kris Männämaa/Laurin Junkin löytyvät kaikkien ongelmien jälkeen sijalta 27. Molemmilla alla Can-Am Maverick X3:set.

Autojen Open tai ns. Cross-Country luokkaa hallitsi Viron Urvo Männamaa suvereenisti. Jokaiselle päivälle pohja-aika. Kilpuri Century Racing CR6 tuntuu kulkevan oli sitten mutaa, suota, vesistön ylityksiä, hiekkaa tai kova pohjaista vauhtipätkää. Kartturille Risto Lepikille pitää muistaa myös nostaa hattua, sillä navigointi nuissa vauhdeissa vaatii jo taitoa. Ja paraskin kuski on yhtä hyvä kuin kartturi. Open -luokan seuraavat sijat menivät Hollantiin. Ronald Schoolderman (Mitsubishi ASX) jäi Männamaasta lopulta reilut 45 minuuttia, mutta voitti kiinalaisella Borgwardin Dakar versiolla ajanutta maamiestään Rik Van Den Brinkiä 20 minuuttia. Breslau Rallyssa oli myös ns. turismiluokka “Limited cars”, jonka voitti Puolan Piotr Borys Mitsubishi Pajerolla.

Autojen ns. Prototype -luokka eli Extreme Cars päättyi lopulta Ranskan juhlaan. Kaikki kolme ensimmäistä sijaa menivät Ranskaan. Järjestyksessä Romain Porchere (Construmental Proto), Benoit Bonnefoy (Mercedes Proto ARV) ja Gillaume Boudoux (Land Rover Defender). Porscheren ja Bonnefoyn ero kutistui lopulta reiluun kahteen minuuttiin. Virolaiset lähtivät suurin toivein ja pienoisena ennakkosuosikkeina matkaan. Joel Purga/Mikk Maaten (Mulkland MOS1) oli ongelmista huolimatta neljäs ja ilman 10 minuutin aikasakkoa olisi kotiin tuomisena ollut pronssia. Hardo Mere/Piotr Kujawski tulivat lopulta sijalle 10. Breslau oli Hardo Merelle myös koettelemuksia täynnä. Jo ensimmäisenä päivänä auto käy lämpöisenä ja neljännen etapin autokunta haluaa varmaan unohtaa pikaisesti. Kärkeen tuli eroa lopulta reilut kahdeksan tuntia. Myös turismiluokassa ajeltiin tässäkin luokassa eli korotetut ja muutenkin ehostetut nelivetoiset. Luokan nopein oli Saksan Oliver Schwermann Land Rover 110 HCPU:lla eli pitkällä pickup Defenderillä.

Kuorma-autojen yli 7,5t Cross-Coury luokassa voitosta oikeastaan koko kisan ajoivat kaksi saksalaista kuskia Benjamin Kittler (MAN KAT 1A) ja Tom Heurer Tatra 851:llä. MAN -kuljettava vei lopulta voiton. Kakkossijasta jäi vain reilun neljän minuutin päähän Hollannin Aad Van Velsen Scania Torpedolla.

Kuorma-autojen kevyt Extreme -luokka oli Unimogin juhlaa. Saksan Stefan Braun voitti yli viidellä tunnilla toiseksi tullutta Viron Urmas Uffertia. Urmaksella oli puolestaan 2½ tunnin ero kolmanneksi lopputuloksissa ajaneeseen Saksan Alfred Wemhofiin. Maalin tuli luokassa vain yksi ei Unimog eli jo haudatun Itä-Saksan lahja maailmalle eli IFA W50. Saksan Mathias Brand oli IFA:lla viides.

Isojen yli 7,5t painavien kuorma-autojen Extreme -luokassa ajoi myös selvään voittoon Hollannin Henri Verhoeven Ginafilla. Kakkos- ja kolmossijat menivätkin sitten Saksan MAN -kuskeille Oliver Leyhille a Silvio Menzille.

Rallin johtaja Alex Kovatchev sai perjantaina huokaista helpotuksesta. Tämän vuotinen Rally Breslau oli erittäin paljon työtä vaatinut. Sen teki korona tauko, maailman tilanne ja nousseet kustannukset. Onneksi siitä selvittiin. Kilpailijat olivat tyytyväisiä ja se on paras tapa kiittää järjestäjiä.

Kuvat: Actiongrapher ja Andrius Laucius

 

 

Kommentointi on suljettu.