Opelin joutsenlaulu? Peugeot-Citroën ostamassa Opelin.

Ulkomaan lehdissä on ollut paljonkin puhetta PSA -yhtymän (Peugeot/Citroën) Opelin ostoaikeista, nyt näyttää ostosta tulevan totta. General Motorsissa tuulemaan laittanut uusi toimitusjohtaja ja GM:n hallituksen puheenjohtaja Mary Barra on luopumassa GM:n Euroopan osasta kokonaisuudessaan. Suomensukuinen GM:n ”teräsnainen” (vanhemmat suomalaisia ja Mary itse puhuu jonkin verran suomea) on kahdessa vuodessa muuttanut rajusti GM:n rakennetta. Vanhan strategian mukaan GM:n piti olla se suurin autonvalmistaja. Uuden mukaan ei suurin, mutta voitollisin. Uuden strategian slogan on ”Kaikissa järvissä ei kannata kalastaa, kannattaa kalastaa vain niissä mistä saa kalaa”. Niinpä tappiolliset osat myydään/lopetetaan ja keskitytään siihen mikä on osakkeenomistajille tärkeä eli tuottoprosentti. Viime vuonna GM tahkosi hulppean 12 miljardin euron voiton, reilun 11% tuottoprosentilla USA:n markkinoilla. Vastapainoksi GM on vetäytynyt kokonaan Venäjältä, Australiasta, Indonesiasta, Thaimaasta, Brasiliasta ja Intiasta. Euroopan GM on ollut yksi konsernin murheenkryynistä. Sitä on aikaisemminkin yritetty myydä eli vuonna 2009 ensin BMW:lle ja sitten itävaltalais/kanadalaiselle Magna -konsernille. Myynti Magnalle tyssäsi viime hetkellä GM:n omaan päätökseen. Mutta luvut ovat karut. Vuodesta 1999 lähtien GM on tukenut Opel/Vauxhall -osaa 20 miljardilla eurolla. Viime vuodesta meinasi tulla voitollinen, ensimmäinen reiluun 10 vuoteen, mutta senkin voiton söi Britannian Brexitin aiheuttama punnan halpeneminen, joka söi voitot. Nyt, kun PSA -konserni ilmoitti halukkuutensa Opelin ostoon, USA:n puoli oli valmis.

Molemmat ongelmissa…

PSA -konserni kävi itsekin konkurssin partaalla vuonna 2013. Silloin pelastajaksi tulivat Ranskan valtio, kiinalainen Dongfeng Motor (14%) ja General Motors (7%). Konsernin pelastajaksi palkattiin Renaultilta Carlos Tavares, joka oli johtanut Renault-Nissanin -konsernin Nissanin myyntiä erittäin menestyksellisesti USA:n markkinoilla. Tavares asetti kaksi tavoitetta. Konsernin saaminen kannattavaksi ja laajentumisen. PSA -konsernin kassavaranto on tällä hetkellä 6,5 miljardia euroa ja tuottoprosentti 6,8%. PSA:n ongelma on se, että sen liikevaihdosta yli 60% tulee Euroopaan kireiltä ja vaikeilta automarkkinoilta.

PSA:lla on kateellisena katsottu Renault-Nissanin levittäytymistä ja kasvua. Kuuluhan nykyiseen Renault-Nissan konserniin myös Dacia, Mitsubishi ja Lada. Lisäksi Renault-Nissan on vahva siellä missä PSA vasta harjoittelee eli crossover/SUV -luokan autoissa (Quashai, Juke, X-Trail, Kadjar, Captur…). PSA on koittanut laajentua kasvaville markkinoille eli Pohjois-Afrikkaan, avautuvaan Iraniin ja Intiaan. Intiastahan PSA osti juuri hiljakkoin Ambassador -merkin. Peugeot oli myös ostamassa malesialaista Protonia, jonka mukana olisi tullut myös brittimerkki Lotus. Mutta kiinalainen Geely löi paremman tarjouksen malesialaisten eteen. Geely tunnetaan paremmin meilläkin Volvon nykyisenä omistajana.

GM:n osakkuudesta lähtien on Peugeotin ja Opelin välillä ollut yhteistyötä. Näkyvimmät yhteistyön hedelmät lienevät tulevat Opelin crossoverit eli Opel Crossland X, joka perustuu Citroën C3 ja Peugeot 2008 -malliin sekä isompi Opel Grandland X, joka pohjautuu puolestaan Peugeot 3008 -malliin. Opel Crossland X valmistetaan Espanjan tehtailla ja Opel Grandland X valmistetaan Peugeotin tehtailla Ranskassa.

Euroopan ongelmat

Euroopassa on nykyisellään reilusti autojen valmistuksessa ylikapasiteettia, mutta yhdistettynä vahvaan ammattiyhdistysliikkeeseen ja politiikkojen haluun tulla uudelleen valituksi, on tehtaiden lopettaminen todella vaikeata. Vain kolme tehdasta on suljettu viimeisen reilun 10 vuoden aikana eli Belgian Genk (Ford), Ranskan Aulnay (Peugeot) sekä Saksan Bochum (GM). Euroopassa myydään eniten halpoja ja pieniä autoja (Fiesta, Polo, Golf, Clio, Dacia..) tai sitten premium -merkkejä (MB, BMW..). Kummassakaan näissä PSA ei ole vahva ja ennen kaikkea se ei ole vahva crossover/SUV -luokassa. Eikä myöskään Opel. Molempia vaivaavat myös laatuongelmat, muotoilu ja uusien tuotteiden puute. PSA on saanut vuoden 2014 jälkeen nostettua laatua. Varsinkin ennen niin altis ruostuminen on muisto vain, mutta sitkeästi vielä istuu kuva huonosta laadusta. Opel on vasta uusilla malleillaan pääsemässä eroon laatuongelmista, jotka veivät sen lähes konkurssiin. Kaiholla voi muistella Peugeotin 404- ja 504 -malleja, joita ei ajamalla hajalle saanut, sama laatu koski Opelin Kadett-, Ascona-, Rekord -malleja… vanhoja muistellen.

Nykyisin Euroopan valtavirran autojen katteet ovat pieniä ja valmistusta haittaavat korkeat työvoimakulut. Eurooppa on myös erittäin vaikea markkina-alue, se ei ole yhtenäinen EU:n tähtiin piirtämä Eurooppa vaan koostuu 31 maasta, jolla jokaisella on oma autoverotuksensa ja kansalliset määräyksensä. Eurooppalaisten mieltymysten mukaista autoa on lähes mahdotonta myydä muualla ja toisaalta, jos Eurooppaan tuodaan esim. Brasiliassa maailmanautoksi suunniteltu auto niin katastrofi on valmis. Karvaimmin tämän koki Ford Ecosport -mallin kokeilulla. Euroopan hankaluuden ovat myös kokeneet japanilaiset. Honda on Euroopan markkinoilla enää marginaalimerkki, Mitsubishin pelastajaksi löytyi Nissan-Renault ja Subarua ei edes ACEA eli European Automobile Manufactures Association enää noteeraa. Tällä hetkellä ainoat, jotka loistavat Euroopassa ovat korealaiset. Hyundai/Kia -kaksikko on noussut ihan Toyotan ja Nissanin niskaan. Korealaiset pitävät Euroopan markkinoita koeteltuina, mutta… ”Jos Euroopassa menestyy, menestyy missä vaan”.

Peugeot, Citroën, Opel, DS ylituotannon purku

Mitä PSA tavoittelee Opelin ostolla? Ennen kaikkea sitä PSA:n pääjohtajan Tavaresin ilmoittamaa kasvua. Opelin ostolla PSA -konsernista tulisi Euroopan toiseksi suurin autonvalmistaja, niukasti isompi kuin ”rakas” Renault-Nissan, mutta jääden selvästi pienemmäksi kuin dieselgatessa kylpevä Volkswagen. Ostohinnaksi on arveltu noin 2,2 miljardia euroa. Summasta 1 miljardi maksettaisiin käteisenä ja toinen kuluisi Opelin velkojen nollaamiseen ja Saksan eläkerahastosta eroon pääsemiseen. Ostonkin jälkeen uusi PSA-konserni olisi vaarallisen riippuvainen Euroopan markkinoista, itse asiassa vielä enemmän. PSA on silti ulkona USA:n markkinoilta (missä Renault-Nissan on Nissanin ja Infinityn ansiosta erittäin vahva), Kiina on ollut Peugeotille pettymys (Renaultilla menee hyvin) ja Aasia kokonaan tuntematon (Renaultilla on Mitsubishi).

Opelissa PSA:ta kiinnostaa ennen kaikkea Opelin tuotekehitys sähköautoissa (Ampera) ja Opelin OnStar -kommunikaatiojärjestelmä. Asiaa vaikeuttaneen, että molempien pääkehitys on ollut USA:ssa Chevroletilla, onhan OnStar ollut käytöissä Detroitin omissa tuotteissa jo kohta 20 vuotta. Se, mitä PSA todennäköisesti ajaa taustalla on Euroopan ylituotannon purkua ja merkkikirjon vähentämistä. Kaikilla kolmella on tällä hetkellä yliuotanto-ongelma. Ja onhan jenkeissäkin ihan viime aikoina siivottu markkinoilta pois Saturn, Pontiac, Scion ja Suzuki -merkit. Synergia etuja löytyy myös osto-, myynti-, markkinointi- ja tuotekehityspuolelta.

Vauxhall, Saksa ja työpaikat

Opelilla on myös Vauxhall -jäänne, jolla on omat tehtaansa brittein saarilla Ellesmere Portissa sekä Lutonissa. Vauxhall työllistää suoraan 4.500 brittiä ja huoli työpaikoista onkova. Niinpä Carlos Tavares tapasi brittien pääministerin Theresa Mayn. Nähtävästi britit tarjoavat isojakin tukiaisia, jotta työpaikat säilyisivät saarivaltakunnassa Brexitin jälkeenkin. Brittien Vauxhallin ongelmana on Vauxhallin jättisuuret eläkevastuut (1,2 miljardia euroa). Näitä ei PSA suin surminkaan halua itselleen. Briteissä myös hermostuttiin, kun Tavernas ehti sanomaan PSA:n keskittyvän mantereelle. Toisaalta Saksassa on Opelilla neljä tehdasta, 19.000 työntekijää ja vahva IG Metall. Tavares on jo tavannut liittokansleri Angela Merkelin, joka vakuutti tapaamisen jälkeen Saksan työpaikkojen olevan turvattu. Mitä muuta Merkel voi sanoa? Saksassa on edessä syksyllä 2017 liittopäivävaalit ja Merkel on jo ilmoittanut halunsa jatkaa neljännelle kaudelle. Merkelin vaalikampanjaan ei tarvita Opelin tehtaan alasajoa. Pian Merkelin lausunnon jälkeen tihkui julkisuuteen tieto, että työpaikat olisivat turvattu vuoteen 2020 asti. Tämän jälkeen tihkui uudesta vuosiluvusta tietoja, joiden mukaan työpaikat olisi turvattuna vuoteen 2018. Viimeisin tieto oli, että sopimuksessa ei enää ole mainintaa Opelin työpaikkojen säilyttämisestä. Jos Detroit haluaa myydä miljoona tappioita tuottavan haaransa, on IG Metallilla hyvin vähän painoarvoa Detroitin suuntaan. Ja pitää muistaa kyseessä ei ole fuusio vaan osto.

Opelin myynti vaikuttaisi jenkeissä lähinnä Buickin -mallivalikoimaan. Nykyisin Buick Regal on yhtä kuin Opel Insignia, Buick Encore on yhtä kuin Mokka. Chevrolet Spark on yhtäkuin Opel Karl. Lisäksi on avoauto Buick Cascada. Yksikään ei ole mikään bestseller. Eli mallin korvaaminen sujunee GM:lta kohtuu kivuttomasti ja voidaan tehdä amerikkalainen auto amerikkalaisille. Saksan IG Metall tulee myös muistaa GM:n reipas toiminta Holdenin lopettamisessa, joka löytyy ihan lähiajan historiasta. Se oli yksi johtokunnan päätös, eikä siinä hirveästi edes pronssisia kädenpuristuksia jaettu. Eikä GM ”muistanut” kysyä mitään ammattiyhdistysliikkeeltä. Aussithan ostivat sitten Holdenin itselleen ja tuotanto jatkuu Ausseissa uusin mallein ja Ausseille rakas Holden -merkki säilyy. Briteissä on myös väläytelty ajatusta mahdollisen Holdenin tuotannon aloittamista, jos nykyiset tehtaat jäävät tyhjiksi. Aussimääräyksin tehty Holden vaan vaatii kovasti työtä ja pääomaa, jotta se täyttäisi Euroopan määräykset ja säädökset.

GM jää Eurooppaan

General Motors ei kokonaan poistu Euroopasta. GM:n tavoitteena on saada Corvette, Camaro- ja Cadillac -merkeille Euroopassa jalansija ja tietysti tulevaisuudessa GM kiinnostavat myös alati kasvavat Euroopan pickup -markkinat. Urheiluautojen, premiumin ja pickup -luokan markkinnat ovat myös erittäin hyväkatteisia. Silti maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja olisi Euroopassa kokoluokaltaan pienempi kuin esim. Ferrari.

General Motorsin uusi pääjohtaja Mary Barra on pannut tuulemaan. Barra valittiin toisen kerran peräkkäin Fortune -lehden ”Most Powerful Woman in the World” -tittelin saajaksi.

Suomessa Citroënin maahantuoja on Auto-Bon Oy, Peugeotin maahantuoja on Maan Auto Oy, molemmat ovat osa Veho-konsernia. Opelin maahantuojana toimii General Motors Finland Oy, todennäköisesti oston toteutuessa Opel siirtynee Vehon merkiksi. GM:llä tuskin on tarvetta pitää Corvetten, Camaron ja Cadillacin varassa omaa maahantuonti yksikköä. Ei tarvitse olla selvännäkijä, kun arvelee lähimmän GM pisteen löytyvän jatkossa Tukholmasta.

Historiallisesti puhutaan automerkeistä, joilla on pitkä historia takanaan. Peugeot valmisti ensimmäisen autonsa 1882, Opel vuonna 1889 ja Citroën vuonna 1919. Opelin pääomistajaksi General Motors tuli vuonna1931. Citroën fuusioitiin Peugeotiin vuonna 1976.

369 thoughts on “Opelin joutsenlaulu? Peugeot-Citroën ostamassa Opelin.

 1. 989838 479813There exist a couple of numerous different distinct levels among the California Weight loss program and each and every a person is pretty critical. Youre procedure stands out as the the actual giving up with all the power. weight loss 19017

 2. 403758 693027His or her shape of unrealistic tats were initially threatening. Lindsay utilized gun 1st basic, whereas this girl snuck outside by printer ink dog pen. I used totally confident the all truly on the shade, with the tattoo can be taken from the body shape. make an own temporary tattoo 939361

 3. 708012 37881Right after study some of the weblog articles for your website now, and that i truly like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and are checking back soon. Pls consider my internet web site too and inform me what you consider. 387890

 4. 575651 410932Excellent publish from specialist also it will probably be a great know how to me and thanks extremely a lot for posting this valuable data with us all. 725686

 5. Päivitysilmoitus: cialis online purchase

 6. Päivitysilmoitus: achat viagra online

 7. Päivitysilmoitus: viagra 50 coupon

 8. Päivitysilmoitus: viagra 50 mg price in usa

 9. Päivitysilmoitus: sildenafil 25 mg mexico

 10. Päivitysilmoitus: order sildenafil tablets

 11. You actually make it seem really easy together with your presentation however
  I find this matter to be really one thing which I feel I’d never understand.

  It kind of feels too complex and extremely extensive for me.

  I’m taking a look forward for your next put up, I will attempt to get the dangle of it!

 12. I’ve been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters
  and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

 13. I’ve been surfing online more than 3 hours as of late, but
  I by no means discovered any attention-grabbing article like yours.
  It is beautiful worth enough for me. In my opinion, if all
  web owners and bloggers made just right content material as you
  did, the web will likely be much more helpful than ever before.

 14. I really love your site.. Very nice colors & theme.
  Did you build this web site yourself? Please reply back as I’m hoping
  to create my own site and would like to learn where you got this from or just what the theme is called.
  Appreciate it!

 15. I just could not go away your web site prior to suggesting that I really loved the
  usual info a person provide on your visitors? Is gonna be back continuously in order to check out
  new posts

 16. I’ll immediately clutch your rss as I can not to find your email subscription hyperlink or e-newsletter service.

  Do you have any? Please allow me recognize in order that I could
  subscribe. Thanks.

 17. Hello, i think that i saw you visited my web site thus i got here to “go back the choose”.I’m attempting to find things to enhance my website!I guess its ok to use some of your ideas!!

 18. Päivitysilmoitus: left amoxicillin out overnight

 19. Päivitysilmoitus: amoxicillin and breastfeeding

 20. Päivitysilmoitus: order zithromax

 21. Päivitysilmoitus: celebrex 200 mg capsule

 22. Päivitysilmoitus: natural equivalent of celebrex

 23. Päivitysilmoitus: cephalexin 500mg uses

 24. Päivitysilmoitus: cymbalta 60 mg reviews

 25. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that ”perfect balance” between usability and appearance.
  I must say you’ve done a awesome job with this. Additionally, the
  blog loads very fast for me on Chrome. Superb Blog!

 26. Päivitysilmoitus: cymbalta pinned pupils

 27. Päivitysilmoitus: sildenafil canada cost

 28. Hi, I do think this is a great website. I stumbledupon it
  😉 I may revisit yet again since i have book marked it.
  Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help other people.

 29. Päivitysilmoitus: otc cialis pills in usa

 30. Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely wonderful.
  I really like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it.
  You make it entertaining and you still take care of to keep it
  wise. I can not wait to read far more from you.
  This is actually a wonderful web site.

 31. Päivitysilmoitus: levitra online amazon australia

 32. I will immediately snatch your rss as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or
  e-newsletter service. Do you have any? Kindly allow me
  recognize in order that I may just subscribe. Thanks.

 33. Hi would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers
  and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good hosting provider
  at a honest price? Thank you, I appreciate it!

 34. I just could not go away your site prior to suggesting
  that I actually enjoyed the usual information an individual provide for your guests?
  Is going to be again regularly to investigate cross-check new posts

 35. Päivitysilmoitus: 200 mg viagra online

 36. Päivitysilmoitus: order cialis over the counter

 37. Päivitysilmoitus: cialis and alcohol consumption

 38. Päivitysilmoitus: viagra tablet buying low cost

 39. Päivitysilmoitus: online pharmacy cialis 20 mg

 40. Päivitysilmoitus: sildenafil discount

 41. Päivitysilmoitus: teva generic cialis price australia

 42. Päivitysilmoitus: generic viagra white pill australia

 43. Päivitysilmoitus: viagra sample pack south africa

 44. Hi! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to look
  it over. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this
  to my followers! Terrific blog and brilliant design.

 45. Päivitysilmoitus: cialis gratuito

 46. Päivitysilmoitus: buy viagra online in usa

 47. Päivitysilmoitus: sildenafil 20 mg tablets price

 48. Päivitysilmoitus: viagra warnings australia

 49. Päivitysilmoitus: order cialis with paypal

 50. Päivitysilmoitus: canada cialis otc

 51. Päivitysilmoitus: trump viagra healthcare paraday

 52. It is the best time to make a few plans for the long run and it is time to be happy.
  I have learn this post and if I could I want to counsel you few fascinating things or suggestions.
  Maybe you could write subsequent articles referring to this
  article. I want to read even more issues approximately it!

 53. Päivitysilmoitus: sildenafil 50 mg cost

 54. It’s appropriate time to make a few plans for the long run and it is time to
  be happy. I have read this submit and if I could I want to
  counsel you some fascinating things or tips. Maybe you could write next articles
  regarding this article. I wish to learn even more things about
  it!

 55. Päivitysilmoitus: sildenafil mexico price

 56. I’ll right away grasp your rss feed as I can not to find your email subscription hyperlink or e-newsletter service.
  Do you have any? Please allow me recognise so that I may just
  subscribe. Thanks.

 57. I have been browsing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as
  you did, the net will be much more useful than ever before.

 58. Päivitysilmoitus: soft cialis online

 59. Päivitysilmoitus: cheap viagra australia fast delivery

 60. Päivitysilmoitus: buy viagra professional online

 61. Päivitysilmoitus: cialis combination with over the counter

 62. Päivitysilmoitus: brand viagra 100mg price

 63. Päivitysilmoitus: rx viagra

 64. HC Retinol Serum: Bir A vitamini formu olan Retinol, ince çizgilerin ve yaşlanma belirtilerinin görünümünü azalttığı klinik olarak kanıtlanmış güçlü bir aktiftir.

  Retinol aynı zamanda leke oluşumuna ve ciltteki ton eşitsizliklerine karşı
  mücadele eder. Canlı, taze ve daha genç bir cilt görünümü kazandırmaya yardımcı olur.

  HC Retinol Serum’un, en ileri düzeyde konsantre edilmiş saf Hyaluronik Asit, Pentavitin (Saccharide
  Isomerate), Anadenanthera Colubrina Bark Extract ve Bisabolol ile güçlendirilmiş aktif içeriği, güçlü nemlendirici ve canlandırıcı özelliği
  sayesinde cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur.

  HC Retinol Serum akneli ve yağlı ciltlerde, lekelerde ve ciltte oluşan A Vitamini eksikliğinde kullanılır.

  Bu tür ciltlerde daha iyi bir etki alınabilmesi için HC
  Çay Ağacı (Tea Tree) Temizleme Jeli ile birlikte kullanılması tavsiye edilir.

  Retinol SeruM

 65. Takipçi Al Itibarın Artsın

  Instagram takipçi konusu oldukça büyümüştü kişiler tarafından itibar görmekte.
  Instagram kullanıcılarının yakından ilgilendiği bu hizmetler sayesinde, kullanıcılar Instagram kapsamında ki tüm desteğe sahip olmaktadır, Bu sebepten takip2018.com tercih sebebidir eğer kaliteli takipçilere ulaşmak için hemen Takipçi Satın AL sitesine giderek istediğiniz
  kadar instagram takipçilere ulaşabilirsiniz.

 66. I got this web site from my buddy who told me regarding this website and at the
  moment this time I am browsing this website and reading
  very informative articles or reviews at this time.

 67. Instagram’da bir hesabın takipçi sayısı,
  o hesabın prestiji açısından çok önemlidir. Bundan dolayı, hesabını büyütmek isteyenler, öncelikle takipçi satın almaktadır.
  Fazla takipçi sayısı olan hesaplar, daha
  fazla dikkat çeker ve daha fazla kişiye ulaşırlar.
  Firma, müşterilerin farklı taleplerine cevap verebilmek adına farklı takipçi paketleriyle hizmet vermektedir.
  instagram takipçi satın al işlemi bu taleplerin en başında gelir, ve
  çok hızlı şekilde takipçilerinizin gönderimi yapılır.

 68. Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how
  can i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable
  deal. I had been a little bit acquainted of this your
  broadcast provided bright clear concept

 69. Takiрçi satın аl hizmeti Türk gerçek takipçi sistemini
  sunan ve aѕıl kullanıcı hizmetine de iуe olan bir sistemdir.

  Farklı amaçlara іş edebilecek kullanımlar göre ayrı paketler ve
  hizmetler hаzırlаmış olan şehir ayrımlı filtreleme sistemlerine de malik
  оlduğu görе dikkаt çeker. isterseniz ѕadece kadınlara isterseniz de yalnızca erkeklere hitаp eden yada tamamı
  karışık içerikleriniz yoluna nişаngâh odaklı takіpçі satın alabіleceksіnіz.

  Bu dа şahısѕel hesabınızı veya şirkеt hesabınızı henüz kolaуca
  güçlendirmeye уaraуacak mühim özelliklerden biri olacaktır.

  Filtrelenmiş takipçi seçeneği sayеsindе siz okunuşu
  Takipçi Satın Al firmasını karın rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
  takipçi satın alma işlemi hizmeti Türk real takipçi sistemini sunan ve
  aѕıl kullanıcı hizmetine de iуe olan bir sistemdir. Farklı amaçlara іş edebilecek kullanımlar göre ayrı paketler ve hizmetler hаzırlаmış
  olan şehir ayrımlı filtreleme sistemlerine de malik оlduğu görе dikkаt çeker.

  Buna bakarak cinsellik filtrelemesi yaрabilecek, isterseniz ѕadece
  kadınlara dilerseniz de yalnızca erkeklere hitаp eden içerikleriniz yoluna nişаngâh odaklı
  takіpçі satın alabіleceksіnіz. Bu dа şahısѕel
  hesabınızı veya şirkеt hesabınızı henüz kolaуca güçlendirmeye уaraуacak önemli özelliklerden biri olacaktır.
  Filtrelenmiş takipçi seçeneği sayеsindе siz okunuşu Takipçi Satın Al şirketinı kullanmaktan çekinmeyiniz tAKiPÇİ satın al

 70. Instagram hizmetleri ile faaliyetine devam eden bu firmadan faydalanarak dilediğiniz kadar instagram takipçiye ulaşabilirsiniz, Takipçi satın almak ayrıca
  çok kolay
  Yapmanız gereken tek şey siteye giderek size uygun fiyati seçmek İnstagram takipçi satın al 5 tl, ,İnstagram takipçi satın al 2 tl
  İnstagram takipçi satın al 3 tl, İnstagram takipçi satın al 20 tl, Instagram
  10000 takipçi Satın al gibi Rakamlardan oluşan paketleri
  gözden geçirebilirsiniz
  Instagram hesabınızı büyütmek ve yeni müşteriler yada yani
  arkadaşlara
  sahip olmak için çok fazla düşünmenize kesinlikle gerek
  yoktur.
  instagram takipçi satın al : https://rebrand.ly/takipci-satin-al

 71. Takipçi Satın Alma Hizmetleri

  İnstagram’da bir hesabın takipçi adedi, ve o hesabın takipçi sayısı sizi müşterilerinize daha iyi tanıtmış olmaktadır,
  ve bu prestije sahip olmak isteyen iş sahipleri İnstagram takipçisini
  çoğaltmak isteyenler bunun vakit içerisinde kendi kendine olmasını
  beklemeleri boşa çıkmaktadır.
  Çünkü takipçi adedi az olan bir hesabı kimse takip etmek istemeyeceği amacıyla kısır döngüye girilir.
  Takipçi satın al seçenekleri bireylerin beklentilerine göre çok çok detaylı olabilmektedir.

  https://rebrand.ly/takipcisatinaltr

 72. En İyi Saç Uzatan Şampuan Önerileri ile Yaza Sağlıklı Saçlarla
  Girin

  Saçlarda kullanılan boya, balyaj, perma gibi kimyasal işlemler, sık fön çektirme gibi alışkanlıklar saçları hızlı bir şekilde yıpranma
  sürecine sokmaktadır. Üstelik sağlıksız beslenme düzenine sahip iseniz saçlarınızın bakımsız, kırılgan, mat ve yavaş uzayan saçlar olması
  da çok normaldir.

  Peki, Sağlıklı saç uzatmanın sırrı nedir? Saç uzatan şampuanlar
  işe yarıyor mu? Saç uzatan şampuan kullananlar ne diyor?
  Tüm bu soruların cevapları ve en iyi saç uzatan şampuan önerileri yazımızın devamında yer alıyor.

  https://m2.tc/OStr

 73. İnstagram takipçi satın almak isteyenler bunun vakit içersinde kendi kendine olmasını
  beklerlerse hata ederler.
  Çünkü takipçi adedi az olan bir hesabı kimse takip etmek istemeyeceği amacıyla kısır
  döngüye girilir.
  Bu döngüyü kırmanın en basit yolu ise İnstagramtürk en iyi siteden takipçi almaktır.

  Takipçiniz bu şekilde bir anda artış gösterir.
  Ardından ise zincirleme şekilde
  İnstagram takipçileri gelmeye başlar. Hesabınız daha basit
  keşfedilir ve daha çok sayıda insana ulaşırsınız.
  .
  https://linkbook.bio/instagram-takipcitr diyerek bir arayışınız buluyor ise hemen linkteki siteye
  giriş yaparak dilediğiniz paketi alabilirsiniz.

 74. Hey! This post couldn’t be written any better!
  Reading through this post reminds me of my good old
  room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him.
  Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

 75. Neden Instagram Takipçi Satın Alınmalıdır.

  Instagram platformunda popüler olabilmenin gerekli adımlarından olan instagram Takipçi Satın Al
  , son zamanların en çok rağbet gören yöntemlerinden biri olur.
  Belirli bir kitle sahibi olmak için uygulanan bu adım sonrasında
  hesaptaki takipçi sayısı, diğer Instagram kullanıcılarının gelmesini sağlar.
  Takipçi sayısının yüksek olması diğer kullanıcılara güven verir ve hesabın ilerlemesini sağlar
  Instagram üzerinden belli bir kitleye sahip olmak daha fazla insannda gelmesini sağladığı gibi zaman içinde reklam ve sponsorluk anlaşmaları da gelir
  ve böylece para kazanmaya başlanılır. İşletme
  hesapları için de ürün ve h,izmet satışının artması en büyük avantaj
  olur. Bu neden ile hem güvenilir hem zahmetsiz bir
  yol olan takipçi sayısı artırma işlemleri yapılı

 76. Ucuz instagram takipçi satın al
  Bu paket ile sizlere çoğunluğu gerçek kişilerden oluşmayan bot ile takipçi
  gönderimi yapılmaktadır. Bu tip takipçi satın almanız
  durumunda sayfanızda etkileşimde bulunma ihtimalleri yoktur.
  Sadece sayı olarak yüksek takipçi gösterir yine de ucuz
  takipçi satın alabilmek için takip2018.com ile iletişime geçebilirsiniz.

  https://shorturl.at/fmwPR

 77. En Çok Tercih Edilen Antalya Böcek İlaçlama Şirketi
  Alc ilaçlama Antalya

  ALC ilaçlama şirketsı en çok tercih edilen Antalya böcek ilaçlama şirketsı
  olarak müşterilerinin gereksinimlarına cevap veriyor.
  şirketin ilaçlama uygulaması yaptığı alanlar hemen derhal böceklerin bulunabileceği her türlü alan oluyor.
  ALC böcek ilaçlama şirketsının uygulama alanları arasında şunlar bulunuyor; restoran, apartman, bahçe, bina, okul,
  fabrika, otel, şantiye, iş yeri, gemi, konut, villa, ev
  ve toplu mesken oluyor. şirket bu alanlarda bireysel ve kurumsal müşterilerine ilaçlama hizmetini titiz
  bir şekilde veriyor ve mekanlarda bulunan zararlı haşerelerin tamamen ortadan kaldırılmasını sağlıyor.
  Bu sayede aynı böceklerin mekanda yine ortaya çıkma muhtemellığını düşürüyor.

  ANTALYA böcek ilaçlama

 78. Päivitysilmoitus: tadalafil 5mg

 79. Päivitysilmoitus: cialis 100mg india

 80. Päivitysilmoitus: discount viagra

 81. Päivitysilmoitus: cialis shelf life

 82. Päivitysilmoitus: viagra

 83. Päivitysilmoitus: cialis dapoxetine

 84. Päivitysilmoitus: sildenafil generic viagra

 85. Päivitysilmoitus: cialis tablet

 86. Päivitysilmoitus: viagra jokes

 87. I’ve been browsing on-line greater than three hours today, yet I by no means found any interesting article like yours.
  It is lovely worth sufficient for me. In my opinion, if all
  website owners and bloggers made just right content
  material as you did, the internet will probably be a lot more useful than ever before.

 88. I have been browsing online more than 3 hours today, yet
  I never found any interesting article like yours. It’s pretty
  worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the
  net will be much more useful than ever before.

 89. It is the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have learn this post and if I may just I desire
  to recommend you few interesting things or advice. Maybe you could write next articles
  referring to this article. I want to read even more issues approximately it!

 90. Hey there! I’ve been reading your website for a while now
  and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Dallas Tx!
  Just wanted to mention keep up the fantastic work!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *