MG ja Grenadier rantautuvat Suomeen…

Hedin-Bilin MG Center Tukholmassa.

Kun tuli tieto, että kiinalainen MG ja brittien Grenadier -maasturi rantautuvat Suomeen ruotsalaisen Hedin-Bil -ketjun kautta tuli mieleen miten? No, helppoahan se on, kun on tuohta eli Hedin-Bilin emokonserni osti Suomesta Autotalo Laakkosen ja Bavaria Laakkosen kaikki toiminnot. Tarkoittaa 21 toimipistettä, 15 eri kaupungissa ja 855 työntekijää. Kauppasummaa ei ole tuotu julkisuuteen. Suomen markkinoita ajatellen on myös mielenkiintoista, että Hedin on suurin RAMin ja Dodgen maahantuoja Euroopassa. MG on lähtenyt aggressiivisella hinnoittelulla liikkeelle muualla Euroopassa eli hinnat menevät alle Dacian, joten on mielenkiintoista nähdä mihin hintaan kiinalaisten päätuotteet eli hybridi- ja täyssähkö SUV:t tulevat myyntiin Suomessa. MG toi myös esille uuden pick-upin, joka näyttää paperilla ihan hyvältä. Muotoilukin on nykyistä japanilinjaa ja MG:n pick-upit tehdään Thaimaassa. Mikä on pienoinen yllätys. MG:n emokonserni eli Kiinan valtion omistama SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) valmistaa myös toisella merkillä eli Maxus pickup -mallia Malesiassa ja MG:n juuret pickupin suhteet ovat sieltä. Maxuksen pickup ei täytä EU:n direktiivejä, joten sitä ei tuoda Eurooppaan.

MG Extenderiä kuljettaa 2.0 -litrainen, 4-sylinterinen kahdella turboahtimella varustettu diesel. Turbot toimittaa muuten Garret. Diesel tuottaa 214hv/480Nm vääntöä. Diesel täyttää nykyiset Euro6 normit. Moottorin perässä on joko 6-vaihteinen manuaali tai ZF:n automaatti ja jakolaatikko. Edessä on päällekkäiset kolmiotuet kierrejousin ja takaa löytyy perinteisimmin lehtijouset tukivarsin. Taka-akselilta löytyy myös automaattitoimintainen 100% lukko. Ratkaisu, joka poikkeaa täysin muista. Levyjarrut löytyvät joka pyörästä. Korimalleja on Super Cab ja Double Cab. MG ei ole pieni. Pituutta on reilut 5,3m ja leveyttä 1,9 metriä. Akseliväliäkin on 3,2 metriä. Maavaraa puolestaan löytyy 231mm. Super Cabin lavan pituus on 1.9m ja leveyttä löytyy 1,5m. Renkaiksi saa vakiona joko 16″ (245/70R16) tai 18″ (255/60R18). Lavan kantavuudeksi on epävirallisesti ilmoitettu n.1000kg ja maksimi peräkärry saisi olla 3.000kg luokkaa. MG ei ole vielä ilmoittanut WTLS -kulutuslukemia. Turvallisuuden kannalta autosta löytyy MG:n i-Smart infosysteemi, jota voi ohjata myös älypuhelimella. i-Smartin mukana tulee mm. auton GPS-paikannus. Turva yms. varusteet ovat kaikki mitä voi toivoa alamäkihidastimineen, 360 asteen kameroin jne..

MG Extender on jo esitelty briteissä, joten muu Eurooppa tulee pian perässä. Jahka uusi omistaja saa meillä muutettua jälleenmyyntiketjut haluamikseen niin MG Extender tulee olemaan lisä Suomen niin muuten suppeaan pickup kalustoon. Ainakin paperilla MG ei anna yhtään kilpailijoille etumatkaa, mutta MG:n hintapolitiikka meillä on se avainkysymys?

Kommentointi on suljettu.