Jeepiltä paljon uutta vuodelle 2017.

Suomessa varmaan myydyimmäksi Jeepiksi nousee kokonaan uusiutunut Jeep Compass, joka samalla korvaa Patriot -mallin. Compass tulee Jeepin mallistossa Renegaden ja Cherokeen väliin kovasti kilpailtuun SUV -maastureiden C-segmenttiin. Compass on kohentanut sisustan yleisilmettä Cherokeesta tutulla muotokielellä ja ulospäin Grand Cherokeen ”look a like” -maski erottaa sen joukosta. Compassia saa joko etuvetoisena tai 4-vetoisena. 4WD järjestelmät ovat Cherokeesta tutut Active Drive I ja Active Drive II. Active Drive II:ssa on lyhennetty ykkösvaihde maastokäyttöön ja automaatti lähtee maantieajossa liikkeelle aina II-vaihteella. Jeep tarjoaa Compassin yhteydessä eri markkinoille yhteensä 17 eri voimansiirto yhdistelmää. Euroopan malleissa moottoreina tulee varmasti olemaan emoyhtiön MultiJet -diesel sekä 4-sylinterinen bensiinimoottori. Suomeen Jeep Compass on tulossa vuoden vaihteessa ja kaikki Compassit valmistetaan Brasiliassa uudella Jeepin tehtaalla.

Uudesta Wranglerista on jo ollut paljonkin puhetta, mutta lopullisesti on varmistunut myös Wrangler pickupin saapuminen mallivalikoimaan. Jeepin edellisestä pickupista on kulunut hiukan aikaa (Jeep Comanche 1986-1992). Nähtävästi emoyhtiö on laskenut, ettei Jeepin pickup syö yhtiön USA:n leipäpuuta eli RAM:n pickup malliston myyntiä, joka sujuu erittäin hyvin. Nousihan RAM pickup pahimman kilpailijansa eli Chevrolet Silveradon ohi myynnissä alkusyksystä. Jeep Wrangler pickupista ei ole annettu julkisuteen mitään tietoja eikä mallisarjoja, mutta ne selviävät marraskuussa Los Anglesin autonäyttelyssä, jolloin pickup olisi tarkoitus julkistaa. Jeep on luvannut Wrangler pickupin tulevan markkinoille vuoden 2017-18 aikana. Ja ne valmistetaan samalla tehtaalla kuin muutkin Wranglerit eli Ohion tehtailla USA:ssa.

Grand Cherokee saa kaksi uutta mallia eli Grand Cherokee -mallisarjaan lisätään Trailrated -malli Grand Cherokee Trailhawk ja ensi vuonna olisi tulossa myös Grand Cherokeen Hellcat -malli. FiatChrysler on varannut itselleen nimen Trackhawk. Oliskohan tuleva Hellcat Grand Cherokee nimeltään Trackhawk? Joka tapauksessa ”Trackhawk” tulee olemaan nopein 4×4 mitä planeetalta löytyy. 707 -heppainen Hellcat -moottori lennättää Grand Cherokeen 0-100km/h 3,5 sekunnissa. Siinä Cayenne Turbot tai BMW X5 M:t jäävät ihmettelemään. Näistä uutuuksista Suomeen on tulossa Grand Cherokeen Trailhawk -malli. Trackhawk taitaa jäädä tilauslistalle verotuksen takia. Tällä hetkellä kallein listahinta on Grand Cherokeen 435 heppaisella SRT -mallilla, jonka hinta on reilut 154.000e. SRT:n hintaa nostaa Suomen päästöpohjainen verotus, sillä jo SRT:kin CO2 -arvo on hulppeat 315 g/km. Trackhawk kärsinee Suomen verotuksesta vielä enemmän.

Autojen koon yhä kasvaessa ja öljyn ollessa halpaa lasketaan Jeepin suurin malli Grand Cherokee kuuluvaksi enään mid-size -luokkaan, näin siis suuren meren takana. Tämähän ei Jeepille käy, niinpä malliston huipulle on tulossa full size -kokoinen SUV -maasturi, joka saa naftaliinista kaivetun nimen eli Jeep Grand Wagoneer. Grand Wagoneerista on tulossa hienoin ja kallein Jeep kautta aikojen. Jeepin johtaja CEO Mike Manley on puhunut Grand Wagoneerin tulevan myyntiin vuoden 2018 alussa.

21 thoughts on “Jeepiltä paljon uutta vuodelle 2017.

  1. Päivitysilmoitus: generic viagra sildenafil citrate 100mg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *