Dakar 4. päivä – Toby Price sairaalaan, Sainz ympäri.

Dakarin 4. osuuden reitti San Salvador De Jujuy → Tupiza aloittaa samalla Dakarin Bolivian viiden päivän osuuden. Päivän reitillä on kokonaispituutta 521km, joista ek:n osuus on pitkä 416km. Reitti nousee parhaimmillaan 4.000 metrin korkeuteen ja erikoisuus on 3.500 metrin korkeudessa oleva dyyniosuus. Järjestäjien mukaan nuissa korkeuksissa on dyynien ylittämiseen kokonaan oma taktiikkansa. Reitin alussa ja lopussa tekniset osuudet, jotka vaativat tarkkaa suunnistamista. Missi maksaa.

Bike -luokka

Suurin uutinen KTM:n ykköskuskin Toby Pricen lipat, jonka vuoksi hänet kuljetettiin ambulanssikopterilla sairaalaan. Onneksi mistään vakavaa ei sattunut..oikea jalka vain poikki ja muita pienempiä ruhjeita. Mutta viime vuoden voittaja liittyy keskeyttäneiden sankkaan joukkoon. Päivän nopein oli KTM:llä Itävallan Matthias Walkner. Maalissa hän oli enemmän huolissaan miten Tobylle oli käynyt kuin juhlinut omaa voittoaan. Walkner totesi, että vasta 10. päivän jälkeen, jos on hyvissä asemissa voi alkaa haaveilemaan jotain. Nyt pitää olla jalat maassa. Reitillä hän sanoi ehkä hyötyneensä lähtönumerosta (yhdestoista), koska varsinkin dyyneillä pääsi näkemään toisten ajolinjoja. Päivän osuudelle ensimmäisenä lähtenyt Joan Barreda hävisi Walknerille kaksi minuuttia. Barreda kertoi ensimmäisten 70km olleen varsin vaikeata suunnistuksen suhteen. Vauhtia ei oikein voinut pitää ellei halunnut epäonnistua. Barreda oli varsin tyytyväinen päiväänsä, mutta sanoi, että jokaisena päivänä on pystyttävä 100% suoritukseen. Minuutin Barredalle hävisi Ranskan Michael Metge. Metge oli jo johdossa alussa, mutta nähtävästi lopun suunnistus hidasti vauhtia. Xavier de Soultrait ajanee elämänsä parasta Dakaria. Yksityistallin Yamaha -kuski oli päivän neljäs. Konkari Pablo Quintanilla oli osuuden kuudes, Stefan Svitkon jälkeen. Quintanilla kehui maalissa Barredan suunnistustaitoja. Itsehän kertoi tehneensä yhden virheen, joka maksoi niitä kalliita minuutteja.

Kokonaiskilpailua piti johtaa Joan Barreda. Mutta, mutta tuomaristo lätkäisi kaikille Hondan tehdasteamin kuljettajille reippaat aikasakot, koska kuljettajat tankattiin sallitun tankkausalueen ulkopuolella. Barredan sijoitus tippui sijalle 13. Honda kuljettajista Barreda sai 1.01h aikasakkoa, Paulo Goncalves 48min, Ricky Brabec tasan tunnin ja Michael Metge sai myös tasan tunnin aikasakon. Aikasakkojen jälkeen Barredalle 18 minuuttia hävinnyt Pablo Quintanilla nousi kokonaistuloksissa ensimmäiseksi ja Matthias Walkner nousi kokonaistuloksissa toiseksi. Tallikaveri Britti Sam Sunderland jatkaa neljäntenä, vaikka tänään missasi suunnistuksen kanssa. Väliin mahtuu KTM yksityisteamissä ajava Tsekin Stefan Svitko. Paras Yamaha kuljettaja on yksityistallin Xavier de Soultrait sijalla kuusi. Yamahan tehdaskuskeista van Beveren on kaksi sijaa alempana. Yamahan tehdasteamille tuli myös lisää huonoja uutisia. Italian Alessandro Botturi oli kaatunut 30km ennen ek:n loppua. Kaatuminen on ollut raju, sillä hän on saanut ruhjeita myös päähänsä. Paikalla on järjestäjien lääkäriyksikkö. Myöhemmin selvisi,että Botturi selvisi tilanteesta muutamilla ruhjeilla. Jokatapauksessa Botturin Dakar -ralli on ohi. Eestin Toomas Triisa tuli maaliin sijalla 47. ja Mart Meeru sijalla 51.

ATV -luokka

Päivän voittoon ajoi Walter Nosiglia Hondalla. Maalissa hän kertoi ratkaisun tapahtuneen dyyneillä. Hän oli katsonut mistä pyörät olivat ylittäneet dyynit ja valinnut niistä aina parhaimman linjan. Dyynien loppuosuuden hän ajoi muista erillään, jolloin hän löysi matalampia dyynejä. Helpomman reitin oli hänen lisäksi löytänyt tallikaveri Argentiinan Daniel Domaszewski. Toiseksi ajoi Venäjän Sergei Karyakin häviten reilut 11minuuttia Nosiglialle. Domaszewski oli päivän kolmas. Kes Koolen oli neljäs reilut 20 minuuttia voittajaa perässä. Dakar -voittaja Puolan Rafal Sonik on myös saamassa otetta ollen päivän kahdeksas. Kärjessä ollut Ignacio Casale oli yhdeksäs, reilut ½tuntia voittajaa perässä. Argentiinan Daniel Mazzucco oli nopein 4×4 -vetoinen, sijoitus oli 10. Kokonaistuloksissa Venäjän Sergei Karyakin nousi niukkaan johtoon ennen Ignacio Casalea (28 sekuntia eroa). Kolmen minuutin päässä tulee tasaisesti ajanut Ranskan rookie -kuski Stephan Vitse. Nosiglia nousi etappivoitollaan neljänneksi. Mazzucco on Can-Am Renegadella sijalla seitsemän, Sonik on myös kiiruhtanut hitaasti TOP10 -joukkoon ollen nyt yhdeksäs.

UTV -luokka

UTV -luokassa vain viisi kuljettajaa saavutti maalin. UTV -luokka on Polaris RZR –kuljettajien heiniä. Se ainoa vielä mukana ollut Yamaha -kuljettaja jäi 4. etapille. Kärjessä menevät tasatahtiin Kiinan Mao Rujin ja Brasilian Leandro Torres, joilla on eroa vain 30 sekuntia. Kiinan Wang Fujiang tulee kolmantena jo tunnin perässä. Häntä seuraavat muutaman minuutin päässä Venäjän Maganov Ravil ja Kiinan Li Dongsheng.

Autot -luokka

Jos eilinen synkkä Toyotalla niin tänään Peugeot -talli koko kovia. Koko Peugeotin kärkikolmikko koki kovia. Sebastian Loeb sanoi suunnistuksen onnistuneen, mutta moottorin käyntiongelmien vuoksi he menettivät ehkä 30 minuuttia. Loppu tultiin niin lujaa kuin päästiin. Toisena matkaan lähtenyt Carlos Sainz ajoi autonsa rotkoon ja tuli hinauksessa maaliin reilut 2 tuntia kärjelle hävinneenä. Sainz katsoi kisan olevan hänen osaltaan ohi. Peterhansel missasi viimeisellä navigaatio osuudella todella pahasti. Tämän lisäksi hän jäi yhdessä joen ylityksessä kiinni ja menetti siinä sellaiset 20 minuuttia. Samassa rytäkässä auton ohjausakseli vaurioitui, mutta maaliin asti kuitenkin päästiin. Mikko Hirvosen tallikaveri Yazeed Al-Rajhi oli tullut Bolivian korkeassa ilmanalassa niin huonovointiseksi,että heidän täytyi keskeyttää. Yksi tehdastalli Peugeot oli kuitenkin jäljellä ja niinpä Cyril Despres ajoi etappivoittoon. Cyril kertoi dyynien kanssa olleensa erityisen huolellinen, koska tuntui että konetehoa oli jäljellä 20-40% siitä kuin mitä alhaalla. Kaiken Despres oli voitostaan ikionnellinen on hänen monesti todettu olevan se Peugeot -tallin hitain kuski. Despresin perässä kiiruhti toiseksi Mikko Hirvonen. Mikko hävisi reilut 10 minuuttia maalissa. Reitti hän piti erittäin vaativana ja kehui vuolaasti karanlukijaansa, koska yhtään suunnistusmissiä ei tullut. Nopeudessa me jäämme, mutta koitamme korvata sen tarkalla suunnistuksella ja välttämällä rengasrikkoja. Päivän kolmanneksi ajoi yksityistalli Overdriven Nani Roma Toyotalla, hän kärjestä 13 minuuttia. Nanin perässä tulivat lopussa kiiruhtaneet Loeb ja Peterhansel. De Villiers oli päivän kuudes häviten kärkeen jo vajaat ½ tuntia. Kokonaistuloksissa Despres nousi kärkeen. Hänestä 4minuutin päässä tasainen nelikko järjestyksessä Peterhansel, Hirvonen, Loeb ja Roma. Puolan Orlen teamin tasaisesti ajanut Jakub Przygonski on Mini All4 Racingillä viides jo reilut puolitunti perässä. Hänestä 10 minuutin päässä tulevat de Villiers ja Orlando Terranova. Kymmenen parhaan joukkoon mahtuvat vielä 1½ perässä Mini -kuljettajat Chilen Boris Garafulic ja Mohamed Abu-Issa. Renault Duster teamille tämän vuoden Dakar on ollut murheellinen vain yksi auto jatkaa…Argentiinan Facundo Ardusso sijalla 26. Parhaana ei Peugeot/Mini/Toyota -kuljettajana tulee Ranskan kokenut Eric Berhard Buggyllaan sijalla 14.

Kuorma-autot

Päivän voittoon Gerard De Rooy Ivecolla. De Rooy kertoi päivän kerrankin onnistuneen ei rengasrikkoja ja suunnistuskin meni nappiin. Hän kertoi huomanneensa reitillä, että suunnistus tuotti monelle ongelmia, sen verran ihmeellisistä suunnista kilpakumppaneita ajoi vastaan. De Rooyn takana tuli pienin eroin Kamaz -kolmikko Mardeev, Shibalov ja Sotnikov. Heistä 10 minuuttia jäi seuraava kolmikko Villagra (Iveco), Pascal de Baar (Mammoet-Renault) ja Ton van Genugten. Suunnistuksessa epäonnistuivat johdossa ollut Tsekin Martin Kolomy (20.), Viazovich ( 21 ), Versluis (12.) ja van Heuvel (17.). Kokonaistuloksissa Dmitry Sotnikov nousi johtoon, mutta tasaista on. Kolmikko Villagra, Nikolaev ja Shibalov ovat kaikki viiden minuutin päässä. Gerad de Rooy nousi nyt viidenneksi 14 minuuttia kärjestä. Ja hänestä ovat minuutin päässä Mardeev ja Pascal de Baar. Sijoilla 8. ja 9. tulee MAN -kaksikko Versluis/Stacey, hekin vain 20 minuutin päässä kärjestä. Eilen matkalle jäänyt Martin van den Brink (Mammoet-Renault) jatkaa myös rallissa, mutta hän sai eilisestä reitille jäännistä 4 tuntia aikasakkoa ja tulee kaukana perässä.

Jotain häikkää on etapin tuloslaskennassa tai tulosten vahvistamisessa. Ainoastaan ATV -luokka ja kuorma-auto luokka on vahvistettu. Eli tulokset ovat kolmen muun osalta epävirallisia.

277 thoughts on “Dakar 4. päivä – Toby Price sairaalaan, Sainz ympäri.

 1. An outstanding share! I have just forwarded this onto a coworker who has been doing a little homework on this. And he in fact ordered me lunch because I stumbled upon it for him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending time to discuss this matter here on your website.|

 2. I believe what you wrote was very logical. But, what about this? suppose you were to write a awesome headline? I ain’t saying your content is not solid., but suppose you added a post title that makes people want more? I mean BLOG_TITLE is kinda plain. You should peek at Yahoo’s front page and see how they write news titles to get people to click. You might add a video or a picture or two to grab readers interested about everything’ve got to say. In my opinion, it would bring your posts a little bit more interesting.|

 3. you are really a good webmaster. The web site loading speed is amazing. It sort of feels that you are doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece. you have done a fantastic job on this matter!|

 4. Hi! I’ve been reading your web site for a while now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Houston Tx! Just wanted to say keep up the great work!|

 5. We absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be exactly what I’m looking for. can you offer guest writers to write content in your case? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a lot of the subjects you write concerning here. Again, awesome website!|

 6. Hi! I know this is sort of off-topic however I needed to ask. Does operating a well-established blog like yours require a massive amount work? I’m completely new to running a blog however I do write in my diary everyday. I’d like to start a blog so I can share my own experience and thoughts online. Please let me know if you have any suggestions or tips for brand new aspiring bloggers. Thankyou!|

 7. I feel this is among the most significant information for me. And i’m glad reading your article. However wanna observation on some general issues, The site style is perfect, the articles is in reality great : D. Just right process, cheers|

 8. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have developed some nice practices and we are looking to trade techniques with others, why not shoot me an email if interested.|

 9. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this outstanding blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this website with my Facebook group. Talk soon!|

 10. Hi great blog! Does running a blog like this take a massive amount work? I’ve virtually no knowledge of coding however I was hoping to start my own blog in the near future. Anyhow, if you have any suggestions or techniques for new blog owners please share. I know this is off subject but I simply needed to ask. Thank you!|

 11. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll make sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.|

 12. Just desire to say your article is as surprising. The clearness in your post is simply nice and i can assume you are an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the enjoyable work.|

 13. Whats up are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!|

 14. How does lifting weights better testosterone and side effects of clomid men success hormone? Lifting Weights Increases Testosterone. Men are righteous less mortal in today’s flavour of the month brotherhood than they pull someone’s leg been in the past. The basis is that when you are medic you are taxing your body and causing it to produce a hormonal retort (heighten testosterone and humanitarian growth hormone) in regularity to accomplish the carnal stint at submit . This is why weight lifting is such a great cave in to increase testosterone Clomid (and growth hormone).

 15. Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very helpful info particularly the last part 🙂 I care for such information a lot. I was seeking this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.|

 16. This design is steller! You definitely know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!|

 17. Hey there, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, very good blog!|

 18. I’m not sure why but this web site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.|

 19. Pretty component to content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to claim that I acquire in fact loved account your blog posts. Anyway I will be subscribing in your augment or even I achievement you get admission to persistently quickly.|

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *