Dakar 2015 9.päivä, Uyuni-Iquique, 805km

Eilen autoilla ja kuorma-autoilla oli lepopäivä Chilen Iquiquessa. Moottoripyörät ja ATV:t lähtivät sitten aamulla Bolivian vuoristotasangolta kohti Chileä. Boliviassa olosuhteet olivat muuttuneet vaikeiksi, kaksi päivää jatkunut sade, tuuli ja vain niukasti plussan puolella oleva lämpötila tekivät reitistä koettelemuksen. Sade alkoi myös sulattamaan lähtöpaikkana ollut suolajärven pintaa ja vuoristosta tuli sateen aikaansaamia mutavyöryjä reitille. Niinpä ennen viimeistä 40km dyyni osuutta olosuhteet olivat niin huonot, että järjestäjä päätti keskeyttää kilpailun. Yksi etappiosuus muutettiin siirtymäksi ja uusi startti määrättiin Chilen puolelle dyyniosuuden alkuun. Sieltä oli enää 40km maaliin.

Uyunissahan ei huolto saanut korjata pyörää eikä antaa varaosia. Sääntöä myös valvottiin esim. käytettävissä olevat renkaat merkittiin lähdössä jne. Eli oli selvittävä, niillä mitä sai mukana tuotua. Tämä tietysti johti eräiden pyörien riisumiseen, jotta tallin kärkikuskin pyörä saataisiin kasaan. Joan Barredalle osienluovuttajaksi valittiin Argentiinan Honda -kuski Demian Guiralin Honda. Tärkein osa oli tietysti ehjä ohjaustanko. Demian Guiral liittyi näin ollen keskeyttäneiden joukkoon. KTM -leirissä puolestaan Espanjan Jordi Viladomsin pyörä riisuttiin, jotta maanmies Marc Coma pystyisi jatkamaan.

Bike -luokka

Bike -luokan kärki laitettiin uuteen uskoon. Voittoon ja ensimmäiseen Dakar etappivoittoon ajoi Chilen KTM -kuski Pablo Quintinella, Espanjan Juan Garcia (Yamaha) hävisi hänelle vain 11 sekuntia, sekunnin päästä hänestä oli Slovikan Stephan Svetko. Australian Toby Pierce mahtui myös kärkinelikköön saman minuutin sisään. Marc Coma oli yhdeksäs, Goncalves 15, Walkner sijalla 54, Rodrigues sijalla 74 ja kilpailua johtanut Joan Barreda sijalla 80. häviten kärjellä 4h 25minuttia. Honda -kuskit olivat hyvin hiljaisia maalissa ainoastaan Jeremias Israel kertoi, etteivät pyörät kerta kaikkiaan sopineet olosuhteisiin. Barredalta hajosi myös kaasumekanismi, joten hän tuli viimeiset 300-400km Israelin hinauksessa. Kärjessä menneet KTM -kuskit pitivät olosuhteita rankkoina, mutta sitähän varten Dakar kuulemma on. Vettä oli paikka paikoin paljon ja varsinkin kaiken tukkivaa mutaa. Pablo Quintinella kiitteli, että KTM:n sähköosat ja elektroniikkaboksit kestivät vesikylvyn.

Kokonaiskilpailun johtoon nousi Marc Coma, Goncalves nousi Hondallaan toiseksi ollen 9 minuuttia perässä. Tämän jälkeen tulevat KTM:llä Quintinella, Price, Svitko ja Faria. Konkari Alain Duclos on Shercollaan seitsemäs. Joan Barreda löytyy sijalta 24. Ruotsin Thomas Berglund ajoi hienosti ollen päivän 21. Kokonaistulokissa Thomas on sijalla 18. ja paras yksin ajava ilman tallin tukea ns. vanhan ajan Dakar -kuski. Mart Meeru selvisi myös maaliin ollen etapin 34. Kokonaistuloksissa Meeru on sijalla 44.

ATV -luokka

ATV -luokassa kävi kato. Vain 13 mönkkäriä saavutti maalin. Ensimmäisen etappivoittonsa saavutti Jeremias Ferioli. Vasta 19-vuotiaalle Argentiinalaiselle tämä oli toinen Dakar. Viime vuonna hän oli quad -luokassa lopulta kuudes. Ignacio Casale hävisi hänelle vajaa 8 minuuttia, mutta voittaen Puolan Rafal Sonikkia puolisen tuntia. Sergio Lafuente oli varmasti kolmas. Paras Honda oli Walter Nosiglia neljäntenä. Puolan Rafal Sonik oli kahdeksas, mahdollisista erikoisongelmista ei ole tullut tietoa. Kaikilla oli kylmä ja olosuhteet olivat rankat. Casalekin meni maalista suoraan lääkäriin saamaan apua palaneeseen jalkaansa. Nelipyörävetoisia mönkkäreitä on mukana enää tasan kaksi. Brasilian Andre Suquita ja Chilen Sebastian Palma olivat Can-Am Renegadeilla päivän 11. ja 12.

Kokonaistuloksissa Casale siirtyi vajaalla 7 minuutilla johtoon ennen Puolan Rafal Sonikkia. Lafuente on kolmantena ja hänellä on aika turvalliset etäisyydet niin eteen kuin taaksepäinkin. Yamahalla tulevat myös kokonaiskilpailun neljäs ja viides eli Gonzales ja Sanabria. Hondia on mukana vielä neljä kappaletta ja paras on Bolivian Nosiglia.

Tänään

Kaikille luokille on sama reitti Iquiquesta Calamaan. Erikoiskokeen pituus on 450km, siirtymien kanssa kokonaispituus on 538km. Ek:n alussa vajaa 60km dyynejä, josta aletaan sitten nousta pikkuhiljaa Andeille. Määränpää Calama sijaitsee 3000 metrin korkeudessa.

Ohessa on Argentiinan television näkemys päivästä…

 

20 thoughts on “Dakar 2015 9.päivä, Uyuni-Iquique, 805km

 1. Päivitysilmoitus: walmart ivermectil price

 2. Päivitysilmoitus: hydroxychloroquine success stories

 3. Päivitysilmoitus: azithromycin 500mg uses

 4. Päivitysilmoitus: prednisone cost without insurance cvs

 5. Päivitysilmoitus: walgreens priligy cost

 6. Päivitysilmoitus: hydroxychloroquine lupus medication

 7. Päivitysilmoitus: stromectol for tonsillitis

 8. Päivitysilmoitus: dapoxetine 60mg best price

 9. Päivitysilmoitus: order generic vidalista online

 10. Päivitysilmoitus: stromectol 18 mg

 11. Päivitysilmoitus: different types of deltasone

 12. Päivitysilmoitus: stromectol tablets 12 mg

 13. Päivitysilmoitus: doctor prescribed stromectol for bv

 14. Päivitysilmoitus: side effects of cephalexin antibiotic

 15. Päivitysilmoitus: stromectol for swollen gums

 16. Päivitysilmoitus: generic stromectol online

 17. Päivitysilmoitus: ivermectin price in india

 18. Päivitysilmoitus: availability of ivermectin over the counter

 19. Päivitysilmoitus: cialis black buy in australia

 20. Päivitysilmoitus: sildenafil canada generic over the counter

Vastaa