Mönkijätapahtuma PariUraa Raajärvi 2015 osa 1.

PariUraa Raajärvi 2015/1 on taasen kerran maalissa ja aika hyvin arvosanoin taas koko sakki pärjäsi.

Urien leventämiset jääneet melko lailla minimiin… mitä muutama leveäksi mennyt, kun lienee vauhtia ollut liejussa lentokelin lailla… noh totisesti sanottuna muutama joutui vetarien ja perien rikkoontumisen jälkeen nilkuttamaan pois suolta ja ränneistä, niin tällöin muutamat oikaisut tällöin sallittakoon. Sivulauseessa voin sanoa, että vetarit on tässä tapahtumassa kulutustavaraa !
Joku oli kuitenkin Ihan lipsahtanut rajan väärälle puolelle ajamaan, joka siis kiellettyä, mutta ainakaan toistaiseksi ei asiasta tullut suurempaa meteliä. Tapahtuman takia pidimme Lauantaina-aamuna uuden ohjaajakokouksen, jossa terästimme ohjeet ja muistutimme kaikesta tähdellisestä.

Kuten jo moni on aiheesta maininnut, oli kelit tänä vuonna märät. Kaikki lammikot aikalailla täynnä ja suot veteliä. Kuitenkin kaikkialla pääsi eteenpäin eri tavoin. Hiipimimällä hiljaa, raivoisasti räyhäten tai vinssin narun avulla. Kilometrejä tai kolmelta päivältä tulla alle 100, joten se jo kertoo vaativuudesta. Päivittäin ajettiin kuitenkin lähelle 10 tuntia taukoineen, joten ei tuolla keskinopeudet pääse kiusaamaan.
Omassa ryhmässä oli kolme ripausta etelän vetelää ja 2 ripausta lapinmiestä pyssykylästä. Nämä herrasmiehet lapinmaastoista näyttivät osaamisensa mönkijällä ajosta ja taitoivat harjoittelupäivän jälkeen myös Polariksella hiipimisen ! Kertaalleen kuitenkin Polaris koki jonkin sorttista pelkotilaa tulevasta ja viskaisi kuljettajan kyydistään mutalammikkoon ja meni itse sarvilleen maate viereen. Kukaan ei kärsinyt tässä näytelmän osassa ja kaikki pääsi ehjänä Mainariin.

Porukkaa oli näihin vaaramaisemiin viitsiytynyt yli 70, joten tapahtuma nauttii ihan mukavaa suosiota vuosi toisensa jälkeen. Tulihan nyt jo 10 kerta tämä paikka nähtyä ja silti tämä paikka ei ainakaan minun osalta ole nähty, päinvastoin. Uusia uria, metsäkoneiden urilta toiselle ja niiden yhdistämisellä metsäautoteihin, taisimme ainakin omassa ryhmässä tehdä aikalailla ennätyksen. Hiha-arviolla sanoisin, että maastoajo-osuudet oli 70% uutta uraa, ainakin kun ajallisen mittapuun puitteissa arvioi.
Ajoalueen eteläiseen osaan jäi vielä paljon koluttavaa, sillä lauantai-iltapäivän osalta, kun sieltä lähdimme nousuun kohti pohjoista, oli kymmenittäin uutta polkua silmissä… kiilto silmissä etten sanoisi.

Kaikenkaikkiaan onnistunut tapahtuma, josta kiittäminen luonnollisesti kaikkia kuskeja ja heidän myötämielistä kotiväkeä. Kuljettajat ja muut osallistujat tekee tapahtuman, sillä muutoin olisi noilla lakeuksilla tylsää hyysätä tyhjää pihaa.
Koko Mainarin väki teki taas ne puitteet tapahtumalle, kuten vuosi toisensa jälkeen osaa jo odottaa. Erityiskiitos siis sinne suuntaan, sillä taas saadaan ajaa tänä vuonna toinen keikka, loka-marraskuun vaihteessa. Siitä naputtelen pikapuoliin uuden kutsun, jotta halukkaat saa taas anoa litterat kohdilleen.

Kutsu löytyy Sammysin sivuilta ”tapahtumat osiosta” pikapuoliin.

PariUraa Raajärvi 2015 Kiittää ja Kumartaa,
Reittimestarinne, Heikki Hautala.

Ohessa pari videopätkää..

21 thoughts on “Mönkijätapahtuma PariUraa Raajärvi 2015 osa 1.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *