U.S. Army ja Marine Corps valitsivat HUMVEEn seuraajan

U.S.Army ja Marine Corps ovat pitkän kilpailutuksen ja testien jälkeen valinneet AM Generalin Humveelle seuraajan. Humveen siviilimallinhan (Hummer H1) teki eräs Arnold  Schwarzenegger kuuluisaksi. Nyt armeijan valinta päättyi Oshkosh L-ATV malliin. Armeijan JLTV (Joint Light Tactical Vehicle) kilpailussa olivat aivan loppusuoralle asti mukana myös AM General ja Lockheed Martin.
Kauppasumma on vaatimattomat 6.8 miljardia dollaria. Vastineeksi Oshkosh toimittaa 17.000 L-ATV autoa ja tarvittavan huollon missäpäin maailmaa joukot ovatkin. Tilaus käsittää MRAP -suojastasoltaan kahta eri versiota, samoin tilauksessa on 2-penkkiset ja 4 -penkkiset versiot.

Oshkosh L-ATV omapaino on 6.400kg ja sitä kuljettaa GM Duramax V8 -diesel.6.6 -litraisesta dieselistä on otettu 300hv. Vääntöarvoja ei ole ilmoitettu. L-ATV:ssa on Allisonin automaatti, jonka perässä on Oshkoshin omaa tuotantoa oleva alennusvaihteisto. Maksiminopeudeksi on luvattu 112km/h. Kulutusta ei ole ilmoitettu sen sijaan toimintasäteeksi tankillisella on luvattu 640km. Oshkosh on erillisjousitettu ja siinä käytetään omaa patentoitua TAK-4i erillisjousitusta, jolle on luvattu 508mm joustovarat. Kahluusyvyydeksi on ilmoitettu 1,0m. Rengastuksesta ei hiiskuta mitään, mutta CTIS -systeemi on Danan tekemä. L-ATV:stä on tehty armeijan käyttöön kahdet eri versiot. CTV eli Combat Tactical Vehicle kuljettaa 4 matkustajaa ja 1600kg tavaraa. CSV eli Combat Support Vehicle kuljettaa kahta matkustajaa, mutta tavaraa saa olla 2.300kg edestä. Oshkoshiin saadaan kahden tasoista suojausta eli A- ja B. A -suojaus tehdään tehtaalla ja B-suojaus toimitetaan ns. jälkiasennus kittinä. B-suojausta käytetään tarpeen vaatiessa ja kun sitä ei välttämättä tarvitse se voidaan painon säästämiseksi poistaa.

Oshkosh sisältää ns. ProPulse -järjestelmän, jossa diesel -moottori syöttää myös generaattoria, jonka tuottoa voidaan käyttää voimansiirrossa tai ulkoisena voimalähteenä. Generaattorin maksimituotto on 70kW. Oshkosh voidaan varustaa joko 7.62- tai 12.7 -kaliiperin konekiväärillä tai 40mm kranaattikonekiväärillä. Yhtenä vaihtoehtona on myös varustaa L-ATV panssarintorjunta ohjuksin tai maasta-ilmaan ohjuksin. L-ATV voi toimia myös itsenäisenä tuliasemana kaukokäytöllä. Oshkosh L-ATV soveltuu kuljetettavaksi Chinook CH-47 helikopterilla tai sitten Hercules C-130 rahtikoneella.

Ensimmäiset Oshkoshit toimitetaan USA:n armeijalle ensikesänä. Se taas merkitsee, että iso määrä käytettyjä (enemmän tai vähemmän) Humveeita on tulossa myyntiin.

https://vimeo.com/121508733

16 thoughts on “U.S. Army ja Marine Corps valitsivat HUMVEEn seuraajan

 1. Päivitysilmoitus: benefits of prednisone 20 mg

 2. Päivitysilmoitus: auro ivermectil 6 dosage

 3. Päivitysilmoitus: priligy generic drug

 4. Päivitysilmoitus: safe dose of prednisone long term

 5. Päivitysilmoitus: stromectol 12mg for dogs

 6. Päivitysilmoitus: generic 5mg tadalafil best price

 7. Päivitysilmoitus: talicia medication

 8. Päivitysilmoitus: ivermectin in pregnancy

 9. Päivitysilmoitus: hydroxychloroquine 200mg tabs

 10. Päivitysilmoitus: cadista tablet

 11. Päivitysilmoitus: dapoxetine for women's libido

 12. Päivitysilmoitus: stromectol potassium antiparasitic tablets

 13. Päivitysilmoitus: stromectol for toe infection

 14. Päivitysilmoitus: ivermectin 12mg

 15. Päivitysilmoitus: ivermectin for head lice

 16. Päivitysilmoitus: ivermectin for scabies

Vastaa