Peugeot ja Toyota julkaisivat Dakar 2017 kilpurinsa

Dakar 2017 kilpailusta odotetaan kahden suuren autotehtaan kädenvääntöä eli 3266994986Peugeotin ja Toyotan. Peugeot julkaisi ensimmäiset kuvansa uudesta Peugeot 3008 DKR kilpuristaan. Se on ns. parannettu painos viime vuoden voittoisasta 2008 DKR  -mallista. Moottorina säilyy edelleen 3.0 -litrainen kahdella turbolla varustettu V6 ja vain takapyörät vetävät. Varsinkin jousitukseen on kuulemma paneuduttu, samoin moottorin ilmansaantiin korkeassa ilmanalassa. Pitää muistaa, että viime vuoden1889189690 kilpailun osa ratkaisu tapahtui Bolivian yli 3.500 metrin erikoiskokeilla, jossa monien autojen tehot tippuivat radikaalisti, kun moottorit eivät saaneet riittävästi ilmaa. Lisätietoja 3008 DKR:stä varmaan saadaan Pariisin autonäyttelyn yhteydessä. Peugeotin kuskit pysyvät samana eli tehdas tuo Dakariin neljä autoa, jonka kuskeina toimivat Carlos Sainz, Sebastian Loeb, Cyril Despres ja Stephane Peterhansel.

Varsinaisen paukun järjesti Toyota Gazoo Racing uudella Toyota Hilux Evolla. Uusihilux-evo-testing-01 Hilux on pelkästään takavetoinen ja moottori/vaihdelaatikko sijaitsevat auton keskellä. Japanilaiset perustelevat ratkaisua paremmalla auton hallittavuudella, keveydellä (painaa 655kg vähemmän kuin viimevuotinen ja target paino on uudella Hilux Evolla 1300kg). Käytännössä auto on rakennettu kokonaan uusiksi. Moottorina on edelleen Lexuksesta peräisin oleva V8. Hilux Evosta on annettu toistaiseksi vähän tietoja, rengaskoko on kasvanut 37″. Toyota myös vahvisti hilux-evo-testing-06kuljettajajoukkoa. Kolmea tehdas Toyotaa ajavat Giniel de Villiers, Leeroy Poulter ja  Miniltä tullut Nasser Al-Ayttiah.

Mikko Hirvosen ajamisesta ei ole vielä varmistusta tullut. Jos Hirvonen ajaa niin huipputalleista on jäljellä enää X-raidin Mini -talli.

Vastaa