Baja Russia – Northern Forest 2015

Viikonloppuna on ihan Suomen rajan tuntumassa menossa FIA:n WRC Cross Country -sarjan osakilpailu Northern Forest 2015. Reitti sijaitsee Karjalassa Suojärvi, Värtsilän -alueella. Eilisen prologin jälkeen reitille päästiin tänään, jolloin oli edessä reilun 160km mittainen erikoiskoe. Huomenna startti on klo: 9.30 Jänisjärveltä ja matka jatkuu Soanlahden kautta Roikonkoskelle, missä on yleisöllä katselupaikat, sieltä sitten Tolvajärven suuntaan, josta käännytään Korpiselästä kohti Värtsilää, jossa on maali. Palkintojenjako ja yms. seremoniat ovat Jänisjärven rannalla olevassa Black Rocks -lomakylässä sunnuntai-iltana.

Toisen päivän jälkeen on suomalaisilla kolmoisjohto eli kärjessä ajavat Tapio Suominen/Toni Näsman Overdrive Toyotan V8 Hiluxilla (sama auto kuin millä kilpailtiin Dakarissa 2015), toisena ajavat Jouni Ampuja/Markku Hurskainen, heillä on allaan latvilaisen RE Autoclubin Mitsubishi Pajero evo, kolmantena on Tapio Lauronen/Tuomo Forsell niin ikään RE Autoclubin Mitsubishi Pajerolla. Suomalaisten keskinäiset erot ovat pienet Ampuja on jäänyt 7 sekuntia Suomisesta ja Lauronen on puolestaan jäänyt 1min 12sek Ampujasta. Vajaan kolmen minuutin päässä tulee Dakarissakin TOP10 ajanut Vladimir Vasiliev All4Racing -tallin Minillä. Muita Dakar kävijöitä on hollannin Erik Van Loon, joka on Minillä 7. Niinikään Dakar -kuskeja eli Orlon Teamissä Toyota Overdriven Hiluxilla ajava Puolan Marek Dabrowski on sijalla yhdeksän.

Kärjessä ajava Tapio Suominen muistetaan varmaan parhaiten Toni Gardemeisterin apukuljettajana. Jouni Ampujahan muistetaan SM-ralleista Mitsubishi kuljettajana. Ja Tauno Lauronen ajaa rallia kotomaassa Keski-Karjalan UA:n nimissä. Sinänsä ainakin venäläismedialle oli suomalaisten kolmoisjohto ensimmäisen päivän jälkeen pienoinen yllätys (varmaan meillekin).

Koska ralli kuuluu osana FIA:n sarjaa niin osanottajia olisi ollut enemmänkin, mutta Dakar rallin läheisyys oli kaluston ja huollon kuljettamisen kohdalla monelle logistiikka ongelma. Nyt on mukana yhteensä 50 autokuntaa. Jos rajan tuntumassa asuu niin mikä onkaan parempaa kuin viettää rallin parissa huominen päivä. Nähtävää varmasti riittää. Järjestäjien nettisivut (venäjä/englanti) löytyvät täältä.

Ohessa kuvaa prologilta…

https://www.youtube.com/watch?v=DNb-JlM5_zw

Vastaa